Кучетата могат да помиришат … времето?Изглежда, че кучетата имат свръхестествена

...
Кучетата могат да помиришат … времето?Изглежда, че кучетата имат свръхестествена
Коментари Харесай

Кучетата могат да помиришат … времето?

Кучетата могат да помиришат … времето?Изглежда, че кучетата имат свръхестествена дарба да знаят тъкмо по кое време притежателят им се връща вкъщи от работа. Но, какъв тип „ шесто възприятие “ е това, учените към момента не знаят сигурно (HiddenTruth.site).Ако имате куче у дома и всяка заран тръгвате за работа и се прибирате следобяд или вечерта, тогава, най-вероятно кучето ви към този момент знае авансово в кой час ще се върнете и в този миг ще ви чака пред вратата.В интернет има доста такива истории. Вероятно, най-известната от тях е историята на японското куче Хачико (Hachiko).

 Хачико – в живота, и когато умира
Хачико – в живота, и когато умира Хачико придружавал всяка заран господаря си доктор Хидесабуро Уено до гарата, от която Уено заминавал за своя Университет в Токио. Когато ученият се качвал във влака, кучето тичало назад вкъщи, само че по времето, когато Уено се прибирал от Университета, Хачико тичал назад към гарата и чакал влака.Четете още: Австралопитеците били по-ниско интелигентни от актуалните маймуниЕдин ден, доктор Уено не се завърнал вкъщи, тъй като в Токио, по време на лекция, получил мозъчен кръвоизлив и умрял. През идващите 10 години, Хачико траял да бяга до гарата, в очакване на влака, с който господарят му се прибирал вкъщи.
Как Хачико разбирал кога би трябвало да отиде на гарата? Все отново, той не познавал часа по часовника …Според поведенческия биолог Александър Хоровиц от Bernard College в Ню Йорк, кучетата могат да усетят времето посредством най-малките промени в миризмата, които човешкият нос не може да фиксира, само че кучетата усещат доста добре.Кучетата, които следват миризма по пътека, наподобява доста добре схващат, че по-силната миризма на следата значи, че тя е оставена неотдавна, а по-слабата е по-стара.

 k2 3 - Кучетата могат да помиришат... времето?
Хоровиц споделя: “Когато бях в началното учебно заведение имахме куче от порода Коли (Rough Collie), споделяше се Рекс. Всяка заран Рекс ме придружаваше до учебно заведение, по-късно ме оставяше до учебната врата и се връщаше вкъщи.Уроците ми приключваха в 3 часа следобяд, и когато напусках учебното заведение по това време, Рекс към този момент седеше на вратата и ме чакаше да ме придружи до у дома. Правеше това всеки образователен ден до гибелта си. “И в двата образеца, с Хачико и Рекс, кучетата, откакто изпратят притежателя си и се върнат вкъщи, стартират да усещат по какъв начин минава времето. Те вършат това, евентуално, заради миризмата от следите и нещата на притежателя, които с всеки час стартират да миришат по-слабо.Кучетата виждат, че в избран миг, когато следите и нещата на притежателя миришат на несъмнено равнище, притежателят им се връща вкъщи.Вярно е, че тази версия не изяснява държанието на Хачико и кучета като него, които могат да се връщат на едно и също място дълго време в очакване на притежателя си.В последна сметка, по време на чакането, следите от самия притежател могат изцяло да изчезнат, в случай че притежателят е мъртъв. Но, може би тази версия важи за началния стадий и тогава кучето е работило просто съгласно нормалния цикъл?

 k3 1 - Кучетата могат да помиришат... времето?
За страдание, не са правени систематични научни проучвания по тази догадка за кучешкия усет за времето.Това е една любопитна доктрина, оповестена неотдавна в списанието Psychology Today – Can Dogs Smell Time?
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР