Куче, обучено да намира наркотици, помогна на граничните власти на

...
Куче, обучено да намира наркотици, помогна на граничните власти на
Коментари Харесай

Полицейско куче намери на летището в Милано кокаин, скрит в инвалиден стол

Куче, подготвено да намира опиати, оказа помощ на граничните управляващи на летището в Милано да открият към 13 кг кокаин, натъпкани в кожената тапицерия на електрическа инвалидна количка. Мъжът, който я употребявал, се опитал да се отдалечи пешком, само че бил хванат, съобщи Асошиейтед прес.

Специализираният екип с кучета бил изпратен на летище " Малпенса ", с цел да ревизира пасажерите и багажа от полет от Доминиканската република, защото този маршрут се употребява от наркотрафиканти, заяви италианската икономическа полиция.

Едно от кучетата насочило служителите на реда към инвалидна количка и те първо ревизирали багажа на мъжа, който я употребявал, само че не разкрили нищо. Тогава разрязали тапицерията на количката и намерили кокаина. Тогава индивидът, употребяващ количката - испанец, който преди този момент бил помолил чиновниците на летището да му оказват помощ с напредването - се изправил, тръгнал без непозната помощ и бил арестуван.

Полицията съобщи, че от 11-те пакета кокаин с общо тегло 13,35 кг може да се създадат към 27 000 дози, които на улицата биха коствали общо към 1,4 милиона евро.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР