Куче на име Бъз, порода белгийска овчарка, бе обявено за

...
Куче на име Бъз, порода белгийска овчарка, бе обявено за
Коментари Харесай

Изхвърлено куче стана Полицейско животно на годината

Куче на име Бъз, порода белгийска овчарка, бе оповестено за животно на годината на полицията в Южен Йоркшир, откакто оказа помощ на чиновниците с 26 ареста, 71 преследвания и 38 търсения на изчезнали лица в течение на една година, съобщава SYP.

Кучето беше намерено през август 2021 година, до момента в който се скиташе по улиците на Брадфорд в Западен Йоркшир. При прегледа на животното е открито съществуването на чип. Оказа се, че кучето си има собственик. Когато мъжът получил позвъняване за Бъз, той дал отговор, че не желаят кученцето. Така то се озовава в приюта Cliffe Kennels в Барнсли.

Полицията забелязала кучето и решила да го ревизира. Бъз се възползвал изцяло от шанса и скоро посочил отлични умения като полицейско куче.

След необикновено ползотворна година четириногият чиновник на реда бе почетен с почетно звание.
 бръмча Бъз се оказа интелигентен и деликатен служител на реда. Снимка: SYP
Миналата година нападателен мъж почнал да заплашва детектив Ашли Грийн, след което избягал, само че Бъз оказал помощ за задържането на нападателя.

„ През последната година Бъз сподели мощ, показвайки, че е основан да бъде полицейско куче. Присъединих се към водачите на кучета през 2021 година и започнах да работя с Бъз година по-късно. Връзката ни е мощна и му се поверявам с моята отбрана “, споделя Грийн.

Според нея сложното начало в живота на кучето въобще не е повлияло на неговата преданост и дарба за отбрана.

„ Ние се почитаме един различен и прекосяваме през всичко като екип. Първата ни година беше невероятна, мисля, че имам най-хубавата работа на света, извозвам всеки ден с най-хубавия си другар. Очаквам с неспокойствие идната глава от нашата кариера ", споделя тя.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР