Куче е системно неглижирано и живее завързано със синджир на

...
Куче е системно неглижирано и живее завързано със синджир на
Коментари Харесай

Къде е зоополицията? Джеси и кучешкият ѝ живот в центъра на Пловдив

Куче е редовно неглижирано и живее завързано със синджир на тераса, алармират пловдивчани. Животното е „ пленник “ в къща на улица „ Войнишка популярност “ 6, която има нови притежатели от преди близо година, научи TrafficNews . Постройката сега няма непрекъснати жители. 
Прочетете още
Оттогава Джеси стои съвсем непрекъснато сама и рядко някой обслужва потребностите ѝ. Стопаните пък я посещават и хранят едвам веднъж-два пъти в седмицата, описват съседи, поискали анонимност. Тя няма къщурка, а живее в остарял долап без порти, в който не желае да влиза. 

„ Така е от доста месеци. Вечерно време вие оглушително, от време на време не можем да спим, изключително лятото. Един мъж идва понякога да чисти терасата, тъй като тя се изхожда там. Докато го прави, я отвързва и пуска по улиците да се разкарва сама. При един подобен случай атакува кучето на една дама, която крещеше за помощ. Видях обстановката от терасата, като през това време мъжът продължаваше да стои в двора. Не се отзова. След като завърши цялата врява, мъжът прибра кучето и му се скара “, споделя пред съседка, който поставя грижи за кучето.



Според нея самотата и гладът предизвикат Джеси да демонстрира нападателно държание към хора и други животни. То другояче не е традиционно за Джеси и когато се отглежда добре, тя е извънредно отзивчива. Затова самите съседи я хранят и извеждат на разходка.

По съмнения на осведомени, неглижирането на животното от стопаните е целеустремено. Така се цели провокиране на инстинктите му. То е порода Ваймаранер и постоянно се извежда от мъже, евентуално за лов. 

Няколко пъти Джеси е изчезвала от терасата и е била намирана от пловдивчани. За нея било писано в станиците за изгубени домашни любимци. Всеки път обаче тя е била връщана при притежателите ѝ от ул. " Войнишка популярност ". Съседи обаче се надяват за кучето да се откри нов дом и стопани, които да поставят съответни грижи. 

 

Подобно неглижиране не кореспондира освен с морала и хуманноста, само че и с Наредбата за отглеждането на домашни животни, утвърдена от Община Пловдив. По този мотив медията ни съобщи сигнала до 2 районно управление (на МВР). Към 13:30 на място е била осъществена инспекция от техен екип .

Очаквайте детайлности!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР