Кубинският боксьор в тежка категория Луис Ортис получи едногодишно наказание

...
Кубинският боксьор в тежка категория Луис Ортис получи едногодишно наказание
Коментари Харесай

Кубинският боксьор Ортис получи едногодишно наказание заради допинг

Кубинският боксьор в тежка категория Луис Ортис получи едногодишно наказване за приложимост на неразрешени субстанции, заяви Международната боксова асоциация (WBA). 38-годишният играч ще бъде отвън кръга до 22 септември 2018 година

Ортис беше кандидат за международната купа на Световния боксов съвет (WBC). Той трябваше да се изправи против първенеца Дионтей Уайлдър на 4 ноември, само че дуелът им беше анулиран поради позитивната допинг проба. Мястото на Ортис ще бъде заето от Бърмейн Стивърн.

Ортис даде позитивната допинг проба при проба от урина на 22 септември в подготвителния център в Маями, където се приготвяше за мача с Уайлдър. В тестът на кубинеца бяха открити неразрешените диуретици хлоротиазид и хидрохлоротиазид.

Щабът на 38-годишния боксьор твърдеше, че Ортис е приемал медикаменти за лекуване на високо кръвно налягане, предписани от доктор. Тимът на Ортис не се съветвал с антидопинговата организация за приема на веществата, откакто са били включени в неразрешения лист. Те могат да служат като маскиращи сътрудници за подобряващи представянето субстанции.

Президентът на WBA Жилберто Мендоса съобщи, че наказването на Ортис стъпка в вярната посока. " Той получи едногодишно наказване, тъй като наруши наново разпоредбите и комисията на WBA реши, че това е най-хубавото решение на обстановката ".

Това е втора позитивна допинг проба за Ортис, който има 27 победи (23 с нокаут) и нито една загуба в кариерата си. През 2014 година кубинецът беше заловен с анаболния стероид нандролон. Тогава той беше лишен от краткотрайната купа на WBC, която завоюва същата година след нокаут в първия рунд против нигериеца Латийф Каюде.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР