Куба винаги е имала много добри волейболисти, а националният отбор

...
Куба винаги е имала много добри волейболисти, а националният отбор
Коментари Харесай

Куба ще се завърне по-силна от всякога

Куба постоянно е имала доста положителни волейболисти, а националният тим на Острова на Свободата постоянно е бил фактор в международния волейбол.

През последните години обаче това не е по този начин, откакто доста играчи напуснаха страната си, а някои даже получиха право да се състезават и за други страни.
Куба е покрай историческо решение, а националният тим може скоро да стане още веднъж доста мощен. Сензационно решение бе взето от Националната спортна комисия на Куба.

Според La Gazzetta dello Sport , след повече от 20 години, кубинските играчи, решили да изоставен родината си и да играят в чужбина, ще могат още веднъж да играят в националния тим. Всеки, който не е решил да промени спортното поданство, ще има късмет да се върне.

Cuba close to make a historical decision – their national team may soon become powerful again!
https://t.co/lxg9r6ALUz#volleyball pic.twitter.com/Xs21nMX7NJ
— WorldofVolley.com (@WofVOLLEY) 4 декември 2018 година
Към момента единствено 3 огромни кубински суперзвезди нямат късмет да играят за националния тим на родината си - това са: Османи Хуанторена, който стана олимпийски вицешампион с Италия в Рио 2016 и игра за “Скуадра адзура” и на Мондиал 2018, Вилфредо Леон, който е женен за полякиня и има полски паспорт и се чака да играе за “Дружина полска” на Евроволей 2019 и Йоанди Леал, който има бразилски паспорт и чака опция да заиграе за “Селесао”.

Това значимо решение бе взето от Националната спортна комисия, ръководена от президента на Волейболната федерация на Куба Ариел Сайнц. Това дава опция на всички играчи, които не са трансформирали поданството си, да се върнат в кубинския тим, макар че взеха решение да играят в чужбина.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР