КТ Подкрепа организира национален протестен митинг под надслов Болните работници

...
КТ Подкрепа организира национален протестен митинг под надслов Болните работници
Коментари Харесай

Подкрепа излиза на национална стачка утре, иска работодателят да поема първите 5 дни болничен

КТ " Подкрепа " провежда народен протестен протест под надпис „ Болните служащи не са нарушители! “ на следващия ден, 27 ноември, написа offnews.bg.

Макар ръководещите да дадоха на заден за неплатения първи ден болничен, синдикатите упорстват за друга смяна в актуалната скица на заплащане: не първите 3, а най-малко първите 5 дни от болничния да се поемат от работодателя. В момента работодателите изплащат първите 3 дни на 70% от цената на дневния надник. Синдикатите също така упорстват интервалът от болничния, стихотворец от работодателя, да се изплаща върху 100% от надника. Допълнителни претенции са да отпаднат дължимите налози за хората на минимална заплата, да се ограничи изключителният труд, да се актуализира ставката за нощен труд и да се ползва сумираното пресмятане на работното време единствено в непрекъсваеми производства.

Протестното шествие на следващия ден ще стартира от пл. „ Княз Александър I “ по бул. „ Цар Освободител “ до пл. „ Народно заседание “, където протестиращите ще внесат протестна декларация. След това шествието ще продължи по бул. „ Васил Левски “ и бул. „ Княз Ал. Дондуков “ до ул. „ Тракия “ №15, след което назад по бул. „ Княз Ал. Дондуков “ до пл. „ Независимост “.

Предупредителна стачка също така ще се организира в 35 дирекции на " Социално подкрепяне " сред 10 и 11 ч същия ден. главното искане е за 40% базово нарастване на главната работна заплата на обществените служащи и чиновници. Стачката е проведена от Националния профсъюз на административните чиновници към КТ „ Подкрепа “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР