Крушите са вкусен и изключително полезен плод, често неоснователно пренебрегван.

...
Крушите са вкусен и изключително полезен плод, често неоснователно пренебрегван.
Коментари Харесай

Крушата – плодът на 2022 година

Крушите са апетитен и извънредно потребен плод, постоянно безпричинно подценяван. С изгодите си за здравето крушите превъзхождат доста от останалите плодове, само че за тях не се приказва и написа толкоз постоянно, що се касае за лимоните и ябълките да вземем за пример. Обявяваме крушите за плод на 2022 година и ви предлагаме да се запознаете с изключителните им качества и грижата, която оферират за здравето.

Ползи от потреблението на крушите

1. Крушите съдържат фолиева киселина и ниацин, с което се трансформират в плод, нужен за бременните дами. Фолиевата киселина е от основно значение за бременните и подкрепя износването на плода и раждането на крепко бебе. Ниацинът е значим за клетъчната функционалност и производството на сила. Хапването на единствено една круша дневно доставя на тялото нелошо количество от тези потребни субстанции.

2. Крушите са скъп за дамите плод, поради наличието на флавоноиди, които са скъпи за профилактиката на рак на гърдата и яйчниците.
Няма да повярвате какво ще се случи с тялото ви след потреблението на 1 круша всеки ден
Знаете ли, че в случай че всеки ден консумирате по една круша, това ще успее да повлияе доста на работата на тялото?! В потребния плод се...
Прочети повече
3. Крушите са извънредно богати на калий и мед. Калият подкрепя мускулните контракции и сърдечната функционалност, а мед се грижи за имунната система, метаболизма и естествените равнища на холестерола в кръвта. Какъв по-вкусен метод да си доставите скъпите микроелементи от една сочна круша?

4. Крушите се грижат за здравето на храносмилателната система и червата, защото са богати на фибри. Само една круша съгласно размера ѝ задоволява от ¼ до половината от нужната дневна доза фибри. Разтворимите фибри се грижат за потребните бактерии в червата и в тази си роля крушите са чудесни пробиотици, предизвикват постоянното изхождане и се оправят с мързеливия корем и хроничния запек.

5. Консумацията на круши с червен цвят е потребна за сърдечното здраве, сочат проучвания. Зелените круши пък съдържат лутеин, който подкрепя здравето на очите и е потребен за зрението.

6. Крушите са известни със своите противовъзпалителни свойства, с което плодът може да понижи риска от хронични болести, сърдечно-съдови премеждия и даже диабет вид 2. Това важи изключително за алените круши, които можете да превърнете в част от менюто си за профилактика на диабета.

7. Някои проучвания сочат крушите като евентуално средство, потребно за битка с рака. Това умозаключение се нуждае от спомагателни изследвания, само че все още резултатите са обещаващи. Канелената киселина, която съдържат крушите, има противотуморно деяние изключително срещу рак на стомаха и белия дроб.
Крушите могат да вредят на някои хора
Хората с обострени болести на храносмилателната система да се въздържат от ястие на всевъзможен тип круши. Това поучава в персоналния си бл...
Прочети повече
Съвети при консумация на круши

- Избирайте сочни плодове, сладки, с цел да ви е вкусно да ги хапвате. Калориите в крушите не са доста, тъй че не е нужно да се притеснявате за талията си.

- Не белете крушите, изяжте ги цели с кората. Тя е по-богата на антиоксиданти и полифеноли от сърцевината. Кората съдържа и кверцетин, който е потребен за сърдечното здраве и редуцира рисковите фактори за сърдечни болести, висок холестерол и високо кръвно налягане.

- Опитайте разнообразни сортове круши, с цел да откриете своя и с цел да не ви омръзне плодът.

Хапвайте повече круши през новата година, с цел да се радвате на положително здраве, стройна фигура и свежа кожа.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР