Крупни злоупотреби и кражби в болници са били разкрити при

...
Крупни злоупотреби и кражби в болници са били разкрити при
Коментари Харесай

Валентин Радев: Разкрити са крупни злоупотреби и кражби в болници при разработка на спецслужбите

Крупни злоупотреби и обири в лечебни заведения са били разкрити при разработка на специфичните служби в това число и ДАНС. Операцията е била разисквана на работна среща, свикана от през днешния ден от премиера Бойко Борисов.
На взаимна конференция на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви, че специфичните служби четвърти месец са следили протичащото се в бранш „ Здравеопазване “. „ Работата на Министерство на вътрешните работи, ДАНС и прокуратурата е непрекъсната и засилена през третото държавно управление на Бойко Борисов. Основният претекст за нашата интензивност е, че в бранша се дават обилни средства без доста възстановяване на услугите “, съобщи Валентин Радев.
Говорителят на основния прокурор Сотир Цацаров – Румяна Арнаудова заяви, че държавното обвиняване се е фокусирало върху проведена незаконна група, която правила успореден експорт на медикаменти.
"Проведена е акция за данъчни закононарушения и пране на пари, при която са конфискувани медикаменти за милиони левове ". Това стана ясно от думите на административния началник на профилираната прокуратура Иван Гешев.
„ Производството, което следим е формирано месец септември т.г. Данните и сигналът са получени още 6 месеца преди този момент. В хода на вчерашния ден бяха претърсени над 60 адреса. Предмет са данъчни закононарушения и пране на пари. Предмет са медикаменти – животоспасяващи, за онкоболни, за деца. В хода на извършените претърсвания бяха конфискувани медикаменти на стойност милиони левове. Предстои да бъде конкретизирано в допълнение точният размер. Предстои в околните дни да се посочи веригата от обвинени. Очертава се да е много дълга. Имаме упоритост да стигнем до оптимален брой лица “, разяснява Гешев.
Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов добави, че това е следващата реализация, която е извънредно сполучлива. По думите му това не е единствената скица с медикаменти, а има още много такива.
"Искам ясно да кажа, че кабинетът има решимостта да спре неприятните практики в България. В България медикаментите не са по-лоши от тези, които са в другите страни в Европа. И за въпросните молекули за лекуване на онкологични болести, за които толкоз се приказва, желая да кажа следното. Ако те са влезнали в приложимост в девет страни от Европейски Съюз, аз ще направя по този начин, че България да е десетата страна ", изясни здравният министър Кирил Ананиев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР