Крупен зърнопроизводител коментира пред бТВ истината за украинското зърно, за

...
Крупен зърнопроизводител коментира пред бТВ истината за украинското зърно, за
Коментари Харесай

Крупен зърнар: Украинското зърно няма да повлияе на цените. Цената на олиото е манипулирана, трябва да е 2 лева

Крупен зърнопроизводител разяснява пред бТВ истината за украинското зърно, за пазара, за митингите. 

Светослав Илчовски не крие, че още на 20 години става милионер от производството на зърно. Притежава 130 хиляди декара земя в България и към 90 хиляди декара в Румъния.

„ Директните заплащания са лимитирани за земеделците, само че на нас ни заплащат „ зелени заплащания “ -  за съблюдаване на зелени индустриални практики, да пазим почвата и да облагородяваме земята “, изясни пред Стоян Георгиев Илчовски, който е измежду най-големите производители в страната.

Според него изявлението на премиера Денков за „ договарянията с терористи “ е неуместно.

„ Бойко Борисов ги подхлъзна да приказват нелепости “, уточни той.

„ Слънчогледът не е борсова просвета. Той е с манипулирана стойност. Дава се, че има свръхпроизводство на слънчоглед, а то няма. Нито украинският слънчоглед въздейства на цената, нито нашият. Знам, че този слънчоглед го няма. Докладът на Министерството на земеделието на Съединени американски щати е манипулиран. Този слънчоглед “, уточни той.

„ Украинското зърно няма да повлияе на цените. Цената в комерсиалната мрежа на олиото сега е манипулирана. Трябва да е към 2 лв., а тя е повече. Аз няма да вземам участие в митингите. През последните 3 години се сътвори огромен балон. Фермерите не бяха готови за мениджърите, които продадоха скъпи трактори, за семената, които порастват без влага “, добави Илчовски.

„ Бившият сегашен министър председател ги подведе. Контролира се всичко. Не е спирал контролът– продавайте на ниска цена, тъй като идва евтиното от Украйна - това е замисълът. Те би трябвало да продават под себестойност и са на загуби. Те са на големи загуби поради скъпата себестойност на декар. Цената не е международна. Слънчогледът не е на борса. Няма такава на света. Определя се, че цената ще е такава и край “, добави производителят.

„ Утре ще стачкуват хората, които са прецакани. Европейската дотация се употребява за наддаване сред фермерите. Арендата на декар е от 350 кг зърно до 600 кг на декар при калкулация на сегашните цени – прекомерно са си надскочили бизнеса “, изясни един от най-големите производителите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР