Крум Зарков: Походът на будните“ в БСП търси пътя наляво,

...
Крум Зарков: Походът на будните“ в БСП търси пътя наляво,
Коментари Харесай

Триото в БСП, дори затруднено, срещна пълна зала във Видин. Продължават с Търново

Крум Зарков: „ Походът на будните “ в Българска социалистическа партия търси пътя наляво, към младите, без кавги и несъгласия

По покана на деятели, въпреки и с някои усложнения по отношение на ковид-карантина, триото Крум Зарков (присъстващ дистанционно), Петър Витанов и Станислав Владимиров дебаркира във Видин. Местната организация напомня проблемите на града и упорства левицата най-накрая да отбрани целия Северозападен район с дейностите си.Ето по какъв начин във Видин триото на Българска социалистическа партия видя будни хора, които търсят пътя наляво и са подготвени да водят открит диалог.

Населението страда от проблемите на безработица и обезлюдяване

Крум Зарков напомня, че е нужно левицата да се бори за своята концепция за съответна политика за Северозапада със специфичен закон и специфичен фонд, който да обезпечи тази политика.

„ Видинският район е доста мощно обиден от явления, които засягат цялата страна, само че като че ли се концентрират при вас- феноменът на обезлюдяване, на липса на вероятност, на овакантяване на младежите и застаряване на популацията. Всичко това са доста съществени провокации и те няма да могат да бъдат преодолени просто от пазара. Тук би трябвало целенасочена държавна политика и аз се надявам, че това държавно управление може да я направи.“ – разяснява пред БНР-Видин социалистът.

От срещата става видно, че самата БСП-Видин има своите тежки проблеми

Опитът и силата, с която младите социалисти по думите на Витанов разполагат, цели да даде нова вероятност пред Българска социалистическа партия – не да я разцепи, а да възвърне свободния спор и правото на друго мнение вътре в партията, да изкорени страха и да върне левицата като съществена политическа мощ.

Надежда има, локалните избори са значими

„ Надежда има. Днешната среща и цялостната зала, която виждам, го демонстрира. В страната има доста социалисти, които не спят, които са будни, не се отхвърлят, не се помиряват, не чакат, търсят път напред, път наляво. Страната ни има потребност от огромна лява партия, която може да бъде единствено Българска социалистическа партия “, безапелационен е Зарков. По думите му Българска социалистическа партия има потребност от самата себе си, не от война против самата себе си.

„ Върнем ли си позициите в локалната власт, хоризонтът пред Българска социалистическа партия ще бъде друг “, безапелационен е кметът на Перник Станислав Владимиров.

Обиколката продължава

След интереса в Дупница в двучасов диалог и претъпкана зала във Видин, младите социалисти се насочват към остарялата столица Велико Търново, където в петък ще се срещнат със симпатизанти.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР