Круизният туризъм в Гърция тази година е по-силен, отколкото преди

...
Круизният туризъм в Гърция тази година е по-силен, отколкото преди
Коментари Харесай

Гърците знаят как се прави! Държавата отделя 30 млн. евро за безплатна почивка на свои граждани

Круизният туризъм в Гърция тази година е по-силен, в сравнение с преди Covid рецесията, a за безвъзмездна отмора на работещите и фамилиите им страната отделя 30 милиона евро, съобщи БНР. Гърция влага 1 милиард евро по стратегия за модернизиране и резистентен туризъм, заяви министърът по туризма Василис Кикилиас. Инвестициите за рационализация включват осъвременяване на туристическата база, транспортни уреди в туристическите региони и реклама на всички международни изложби.

Тази година още веднъж се отделят 30 милиона евро за вътрешен туризъм на работещите и фамилиите им против ваучери за нощувки и понижения на транспортните разноски. По този метод се оказва помощ и на региони, които не са измежду търсените дестинации.

Гърция чака доста мощен туристически сезон по прогнози от предварителните резервации. Голям напредък има от началото на годината на круизния туризъм като единствено за пристанище Солун е 250% повече, оповестяват от министерството на флота. Доверието на клиентите се дължи на справяне с Covid рецесията и строгия хигиеничен протокол на корабите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР