Кризата в Украйна не е просто криза в Украйна. Започва

...
Кризата в Украйна не е просто криза в Украйна. Започва
Коментари Харесай

Премиерът: Цената на тока се определя от най-скъпия производител, това е планирана атака на Путин

Кризата в Украйна не е просто рецесия в Украйна. Започва се още от лятото. Газовите складове в Европа се източват от Путин. Това е истината, разяснява пред публицисти в Благоевград министър председателят Кирил Петков, представен от Българска национална телевизия.

Цената на тока се дефинира от най-скъпия производител, изясни той.

Когато в Европа производител на електрическа енергия става най-скъпия, той дефинира цената за цяла Европа. Това е доста добре планувана офанзива от страна на Путин - преди да стартира войната, той подвига цената на тока и цената на газа стремглаво в цяла Европа.

Когато се качат с подобен огромен размер цените на тока и газа, внезапно цялата инфлация, във всички производства, стартира да се образува, добави Петков.

Въпросът е по какъв начин българското държавно управление с лимитирания си запас, може да повлияе на една цялостна европейска тактика за цените? Защото хората не ги интересува от кое място е повода, а като отидат в магазина какво се случва. Безпрецедентно - това го няма на никое място в Европа, вкарахме 3% от Брутният вътрешен продукт на България в помощи за тока. В момента нито един битов консуматор не са му се качили цените на тока от лятото. За бизнеса вкарахме безусловно милиарди директни помощи за тока, сподели Петков.

Въпреки че сме вкарали над 3% от Брутният вътрешен продукт, ще вкараме в допълнение в този момент над 100 милиона за помощи, акцентира министър председателят: " Докато цените на тока и газа на международните пазари са такива, за жалост, всички цени ще порастват ".

Цената на тока след мораториума няма да се качва, акцентира Кирил Петков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР