Кризата сигурно се отразява и на вашия бюджет, затова, преди

...
Кризата сигурно се отразява и на вашия бюджет, затова, преди
Коментари Харесай

Не изхвърляйте коравия хляб

Кризата несъмнено се отразява и на вашия бюджет, по тази причина, преди да изхвърлите остарелия твърд самун, помислете – не можете ли да приготвите от него нещо друго, което да ви е от изгода?

На първо място от коравия самун става страхотна галета. Нарежете хляба на части, пуснете го в кухненския робот и го натрошете. При липса на кухненски робот натрошете, като минете през частите няколко пъти със стъклена бутилка като с точилка.

 Брускета

От сухия самун стават идеални крутони. Можете да ги употребявате за чорба или просто да ги хрупате като мезе. Нарежете сухия самун на дребни кубчета, сложете ги в тава, напръскайте ги с малко олио или зехтин, подправки на усет и опечете.

Може да натъркате авансово със скилидка чесън. Сухият самун е доста комфортен за сандвичи, изключително за топли. Причината е във обстоятелството, че сухият самун, който опечемФкр във фурната, става доста по-хрускав, в сравнение с в случай че използваме свеж за същата цел.

 Пиле с плънка от остарял самун

Направете италианска брускета – натъркайте хляба с чесън, напръскайте със зехтин, от горната страна наредете кръгчета домати, шунка и кашкавал и запечете.

Французите употребяват остарелия самун по доста забавен метод – те вършат от него плънка за задушено пиле. Нарежете хляба на части, натъркайте ги с чесън, посолете, поръсете с черен пипер и напълнете с тях пилето.

След като се опече във фурната, пилето е цялостно с луксозен самун, апетитен от ароматния сок на пилешко месо. Ще си оближете пръстите!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР