Кризата сCOVID-19показа, че телекомуникациите са от ключово значение, а сателитните

...
Кризата сCOVID-19показа, че телекомуникациите са от ключово значение, а сателитните
Коментари Харесай

Винсент Стефанополи, BalkanSat: Кризата с COVID-19 доказа, че телекомуникациите и 5G са от решаващо значение

Кризата сCOVID-19показа, че телекомуникациите са от основно значение, а сателитните системи могат да бъдат доста ефикасни. Това съобщи, Винсент Стефанополи, изпълнителен шеф на BalkanSat , по време на онлайн уъркшоп за стартъпи „ Stay safe, stay smart ”, проведен от компанията. Той добави, че италианската сателитна система е била употребена доста интензивно за оправянето с тежката обстановка в страната, породена от разпространяването на ковид.

Пиар гуруто Максим Бехар

Подходящата телекомуникационна инфраструктура дава доста благоприятни условия за стопанските системи и обществата да се оправят с рецесии като COVID-19. В допълнение на това, добре развитата 5G екосистема и сигурните технологии благоприятстват децентрализацията, което е от извънредно значение. Прогнозата ми за близкото бъдеще е, че информацията ще продължи да се популяризира свободно по целия свят, само че производството ще бъде най-вече локално и хората ще пътуват по-рядко в съпоставяне със в този момент “, разяснява Винсент Стефанополи, изпълнителен шеф на BalkanSat.

O нлайн уъркшопът „ Stay safe, stay smart ” беше посетен от десетки български стартъпи, акселератори и институции като Българската организация за вложения . По време на събитието бяха разисквани значими въпроси, свързани със стартъп екосистемата и капиталовите благоприятни условия в България. Бяха споделени и сполучливи практики за справяне с спешни обстановки. Домакин на събитието бе BalkanSat – българска компания, която цели да построи и оперира първия телекомуникационен спътник BALKANSAT 30B System . Системата на BalkanSat ще даде надеждни информационни услуги на територията на България.

„ Използваме технология, която потвърдено работи. Искаме да я интегрираме в българския пейзаж, с цел да подтикваме бизнеса. Амбицията на BalkanSat е да работи с локални стартъпи и акселератори. По този метод ще подсилим още повече предприемаческия дух и като резултат ще създадем един напълно български артикул “, разяснява Виктор Стефанополи, шеф Public Affairs в BalkanSat.

В онлайн уъркшопа „ Stay safe, stay smart “ като представител се включи и Стамен Янев , изпълнителен шеф на Българската организация за вложения . Той показа новото видео, с което България ще бъде промотирана като добра дестинация за вложения, и съобщи че в страната ни се оферират отлични условия за развиването на стартъпи.

„ Стартъпите в България имат доста благоприятни условия за финансиране – в границите на Оперативна програма „ Иновации и конкурентноспособност “, посредством Българската банка за развиване или посредством Фонда на фондовете. Местните започващи компании работят по редица забавни и новаторски планове. Това, което е най-важно обаче, е още повече да се ускори връзката сред институциите и бизнеса. Българската организация за вложения постоянно има подготвеност да поддържа стартъп екосистемата и да построява мостове сред другите заинтригувани страни “, разяснява Стамен Янев , изпълнителен шеф на Българската организация за вложения .

За BalkanSat

BalkanSat е българска компания, чиято цел е да построи и оперира първия телекомуникационен спътник BALKANSAT 30B System.Системата на BalkanSat ще дава сигурни информационни услуги на българска територия в разнообразни посоки – информационни и осведомителни системи на държавното управление и държавни институции; отбрана; гражданска защита; IoT; създаване и опериране на 5G системии други Повече за BalkanSat можете да научите на уеб страницата на компанията и на Фейсбук страницата ѝ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР