Кризата с струва на световния туристически сектор загуба на приходи

...
Кризата с струва на световния туристически сектор загуба на приходи
Коментари Харесай

Вирусът струва на глобалния туризъм 460 млрд. долара

Кризата с коства на международния туристически бранш загуба на доходи от 460 милиарда $ през първите шест месеца на 2020 година, заяви БГНЕС. Това по информация на Организация на обединените нации е разследване от понижаване на броя на пътуващите.
Загубените доходи сред януари и юни възлизат на " към пет пъти повече от загубата на доходи от интернационален туризъм, регистрирани през 2009 година на фона на международната икономическа и финансова рецесия ", се споделя в изказване на основаната в Мадрид Световна туристическа организация.
 Коронавирусът срина европейския туризъм Коронавирусът срина европейския туризъм
От Алгарве до крайбрежието на Амалфи и хърватските острови сервитьорите седят бездействащи, до момента в който спасителите оглеждат полупразните пл...
Пътуващите интернационалните са намалели с 440 милиона през интервала, или 65%, като Азия, първият район, почувствал въздействието на Covid-19, е с най-големия спад.
" Това съставлява невиждано понижение, дължащо се на на страните по света в отговор на пандемията ", споделиха от туристическата организация.
Докато туризмът постепенно се връща към възобновление на някои дестинации, органът на Организация на обединените нации предизвести, че " пониженото търсене на пътувания и доверието на потребителите " ще продължи да вреди на бранша през останалата част от годината.
Прогнозира се, че пътуванита ще намалеят с към 70% през 2020 година поради ковид.
 Испанският туризъм наподобява унищожен поради английската карантина Испанският туризъм наподобява унищожен поради английската карантина
Анулиране на чартъри, карантина, райони включени в черен лист, 361 дейни огнища на ковид в Испания - всичко това има доста в...
Последният път, когато бе маркиран годишен спад, бе през 2009 година, когато международната икономическа рецесия докара до понижение с 4%.
Органът на съобщи, че за две до четири години равнището на туристически пътувания може да се върне до равнищата от 2019 г. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР