Кризата с климата поставя на карта живота на планетата, заяви

...
Кризата с климата поставя на карта живота на планетата, заяви
Коментари Харесай

Байдън в Египет: Климатичната криза заплашва живота на Земята

Кризата с климата слага на карта живота на планетата, съобщи в петък президентът на Съединени американски щати Джо Байдън на конференцията COP27. Той увери, че Съединените щати са на път да понижат въглеродните излъчвания.

“Климатичната рецесия е обвързвана със сигурността на човечеството, с икономическата сигурност, екологичната сигурност, националната сигурност и самия живот на планетата ”, сподели президентът пред аудиторията на конференцията в Египет.

По думите на Байдън Съединени американски щати са напът да изпълнят уговорката си за понижаване на излъчванията с 50-52% под равнищата от 2005 година до 2030 година Той изброи главните законодателни актове, признати по време на неговото ръководство като президент, в това число най-големите до момента държавни вложения на Съединени американски щати в чиста сила.

Байдън, който прекара единствено няколко часа в курорта Шарм ел-Шейх, преди да отпътува за срещите на върха на АСЕАН и Г-20 в Азия, прикани другите страни да създадат повече за понижаване на въглеродните излъчвания с вярата да се овладее световното стопляне.

“Всяка страна би трябвало да се засилва. На тази среща би трябвало да подновим и повишим упоритостите си в региона на климата ”, сподели той в речта си,  “Това е дълг и отговорност на световното водачество. Държавите, които са в положение да оказват помощ, би трябвало да поддържат разрастващите се страни, с цел да могат те да вземат решителни ограничения за климата – да улеснят енергийния си преход, да изградят път към разцвет, съчетаем с нашия климатичен императив. ”

Изявлението на президента на Съединени американски щати продължи към 22 минути и беше прекратено за малко от неидентифицирани хора в тълпата, които надаваха крясъци.

Байдън засегна и тематиката за войната в Украйна. Байдън съобщи, че спорът е дал нов подтик на продължаващия блян за подмяна на петрола и газа с възобновими източници. Като главен експортьор на сила, Москва от години има мощен стопански надзор върху енергийно бедната Западна Европа.

“Войната на Русия единствено ускорява неотложността на нуждата светът да се откаже от зависимостта си от изкопаемите горива ”, сподели президентът на Съединени американски щати.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР