Кризата авиационния сектор, която възпрепятства много полети в Европа това

...
Кризата авиационния сектор, която възпрепятства много полети в Европа това
Коментари Харесай

Кризата в авиационния сектор в Европа се подклажда от напускането на по-младите работници

Кризата авиационния бранш, която попречва доста полети в Европа това лято, е най-сериозна измежду по-младите служащи. До огромна степен тъкмо те напущат промишлеността по време на пандемията от ковид, съгласно публични данни.

Едва към една трета от служащите във въздушния превоз в Европейския съюз са били на възраст под 40 години към първото тримесечие, демонстрират данни на статистическата работа на Европейски Съюз Евростат. Това е доста по-нисък дял, в сравнение с преди пандемията, написа Bloomberg.
 Lufthansa отмения съвсем всички полети от главните си немски центрове във Франкфурт и Мюнхен поради стачка
Най-голямата самолетна компания в Европа ще анулира 678 полета във Франкфурт и 345 в Мюнхен

Това ще докара до спомагателни закъснения

Цифрите разкриват какъв брой съществено е предизвикването, пред които са изправени самолетните компании и летищата, в опита си да привлекат нови чиновници в този бранш.

" Трябва да настъпят фундаментални промени в бизнес модела, с цел да може авиацията да остане конкурентна опция за кариера ", споделя Дейвид Хътнър от PA Consulting Group.

Около 320 000 души са работили във въздушния превоз на Европейски Съюз през първите три месеца, съгласно Евростат. Covid да докара до всеобщи съкращения. Служителите в авиацията не са били толкоз дребен брой от 14 години насам.

Авиокомпаниите са принудени да анулират хиляди полети, откакто летищата редуцираха разписанията си в отговор на дефицита - обстановката се утежни от стачките за по-високи заплати на водачи, кабинен екипаж, превозвачи на багаж и други.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР