Криза за шофьори на автобуси от градския транспорт във Варна.

...
Криза за шофьори на автобуси от градския транспорт във Варна.
Коментари Харесай

Не достигат шофьори в градския транспорт във Варна

Криза за водачи на рейсове от градския превоз във Варна. Според работещите в сектора, повода за неналичието на фрагменти са ниските заплати. Въпреки че общинският транспортьор пое образованието на младите водачи, желаeщи да застанат зад кормилото няма.

Варна

Филип Денари е водач на рейс от близо 40 години. Казва, че отговорността и напрежението в работата са огромни, а заплащането - ниско.
Филип Денари: При състояние, че взимам 330 лв. прослужено време и като ги махна тях остават под 1000 лв.. Който пристигна без стаж - под 800 лв. ще бъде.
За да съблюдават тъкмо разписанието, водачите постоянно не слизат от рейса през целия ден и поемат спомагателни смени. Според Филип Денари, младите водачи ще проявят интерес към специалността единствено, в случай че заплатата бъде вдигната двойно.

Директорът на " Градски превоз " е безапелационен, че първата стъпка към по-високи заплатите е повишаването на автобусния билет.

Злати Златев - изпълнителен шеф на общинската компания " Градски превоз " - Варна: В момента себестойността на цената на билета е надалеч по-висока от 1 лев. Според мен към 1.50 би трябвало да бъде.
От общинската компания обмислят приличането на повече дами в сектора и на водачи от други обитаеми места против безвъзмездна квартира. Само през предходната година загубите и отговорностите на сдружението надвишават 7 милиона лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР