Критиките към Новак Джокович за провеждането на демонстративния турнир Адриа

...
Критиките към Новак Джокович за провеждането на демонстративния турнир Адриа
Коментари Харесай

Бекер: Джокович не заслужава критиките по свой адрес

Критиките към Новак Джокович за провеждането на демонстративния шампионат Адриа Тур по време на пандемията от ковид са „ неоснователни “, счита анализаторът на Евроспорт и някогашен негов треньор Борис Бекер.

Световният номер 1 понесе съществени рецензии за организирането на конкуренцията в Сърбия, която приветства аудитория, преди да завърши прибързано след няколко позитивни проби, в това число самият него, Григор Димитров, Виктор Троицки и Борна Чорич. Техните позитивни проби пристигнаха след спирката в Задар, Хърватия, което докара и до анулацията на Балканските серии. Играчите си навлекоха в допълнение гнева на хората, откакто бяха снимани да танцуват в нощен клуб в Белград, само че най-сериозни рецензии претърпя Джокера.

„ Не разбирам рецензиите. Той провежда шампионата в родината си, където разпоредбите и законите са разнообразни спрямо Англия и Германия. Ако не беше разрешено, то тогава нямаше да има мачове, нали по този начин? Освен това, той събираше средства за нуждаещите се, не ставаше въпрос за награден фонд. Всички заработени средства щяха да бъдат върнати на хората, които се нуждаят от тях повече от него. Това беше благородно и почтено за почитание. Това, което беше неточност, сигурно беше празненството и отпущането на играчите. Това са 20, 25, 30-годишни хора, те са имали отпусната вечер. Да, те постоянно би трябвало да са образци за подражателство, би трябвало да бъдат изрядни всеки ден от годината, само че това не се случи във въпросната вечер “.

„ Начинът, по който бяха разкритикувани всички играчи, не беше състоятелен. Да, шестима се заразиха, мисля, че те заплатиха най-високата цена. Трябваше да се самоизолират, това беше задоволително наказване, само че правилото на този шампионат беше верен и в никакъв случай не съм разбирал рецензиите, които отнесе. Винаги си по-съобразителен, само че на този стадий би трябвало да продължим напред. Щастлив съм, че тенисът се завърна, веселя се, че момчетата играят в Ню Йорк. Това е с приоритет – каквото и да се случи през юли, всички действаме към този момент по-умно, в сравнение с тогава “, сподели той.

Джокович гони четвърта купа на Ю Ес Оупън и ще започва против босненеца Дамир Джумхур. Той може да се приближи на две трофеи от Шлема от Роджър Федерер, който е рекордьор с 20, и на една от Рафаел Надал, като и двамата му огромни противници ще пропуснат Флъшинг Медоус.

Но съгласно Бекер неналичието на явна конкуренция не значи, че Джокович е главен любимец за короната в Ню Йорк. „ Той не игра задоволително добре в последните няколко издания на конкуренцията като се изключи 2018. Неговият шампионат постоянно е бил Аустрелиън Оупън, всичко останало е „ черешката на тортата “.

Той стартира годината, искайки да завоюва в Мелбърн и всяка последваща купа е като бонус. Той не игра толкоз добре, обстановката е нова за него, необичайно му е да играе пред празни трибуни. Той се зарежда от силата на публиката, без значение дали тя го поддържа или не. Той обича да играе пред хора, тъй че не считам, че има някакво преимущество “.

Имаше догатки, че първенците в тазгодишното издание би трябвало да имат астериск до имената си поради неналичието на доста от звездите в тениса, в това число настоящите спечелили Надал и Бианка Андрееску. Но Бекер се причисли към легендата при дамите Мартина Навратилова, казвайки, че шампионатът няма да загуби от цената си.

„ Не, считам, че първенецът би трябвало да завоюва седем мача. Трудно е. Интересно е, може би ще забележим няколко нови лица във втората седмица. Това е добре за тениса. Говорим от много време за промяната на поколенията, и може би коронавирусът ще бъде виновен за това. Това е хубавото нещо, само че въпреки това ми липсват Рафа и Роджър “, приключи Бекер.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР