Критиките бяха отправени след заседание на Съвета за сигурност, посветено

...
Критиките бяха отправени след заседание на Съвета за сигурност, посветено
Коментари Харесай

Сестрата на Ким Чен-ун с тежки обвинения към ООН след заседание на Съвета за сигурност

Критиките бяха отправени след съвещание на Съвета за сигурност, отдадено на тестването от страна на Пхенян на междуконтинентална балистична ракета. Ракетният тест бе осъществен предишния петък, а съвещанието на Съвета за сигурност по тематиката бе през вчерашния ден.

 

Днес сестрата на Ким Чен-ун обвини Съвета за сигурност, че " затваря очите си за рисковите военни учения на Сеул и на Вашингтон  и за тяхната ненаситна конкуренция за въоръжаване ", оповестява севернокорейската организация КЦТА. " Очевидно става дума за използване на правилото на двойните стандарти ", добави тя.

 

Сестрата на севернокорейския водач добави, че Съединени американски щати тласкат Корейския полуостров към нова фаза на рецесия. Тя оправи и предизвестие към Съединени американски щати, че " колкото повече те упорстват с дейности, ориентирани против Северна Корея, толкоз повече те ще се сблъскват с една съдбовна рецесия в областта на сигурността ".

 

Изстрелването на севернокорейската междуконтинентална балистична ракета " Хвасон-17 " бе следено предишния петък от севернокорейския лидер Ким Чен-ун. Военни анализатори назовават ракетата " страшилище ".

 

Според южнокорейската войска севернокорейската ракета е прелетял на 1000 километра и е достигнала височина от 6100 километра. Тя падна на към 200 километра от японските крайбрежия. 

 

В понеделник Съветът за сигурност на Организация на обединените нации осъди това изстрелване, само че не разгласява публична декларация, поради опълчването на Русия и Китай. Съединени американски щати, Англия, Франция, Индия и Австралия бяха измежду страните в Съвета за сигурност, осъдили новото ракетно тестване на Пхенян.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР