Критикът на Кремъл се възползва вчера от втората годишнина, откакто

...
Критикът на Кремъл се възползва вчера от втората годишнина, откакто
Коментари Харесай

Навални се зарече, че ще продължи да се противопоставя на Кремъл


Критикът на Кремъл се възползва през вчерашния ден от втората годишнина, откогато е в пандиза, с цел да затвърди обещанието си да продължи да се опълчва на Кремъл, съобщи Ройтерс.

Четиридесет и шест годишният Навални беше задържан преди тъкмо две години, откакто се завърна в Русия от Германия, където беше на лекуване след отравяне със смъртоносно нервнопаралитично вещество от руско време. Той и някои западни страни настояват, че отравянето му е било опит за ликвидиране от страна на съветската страна. Кремъл отхвърли да обвързван с него по какъвто и да било метод.

" Нашата нещастна, изтощена татковина би трябвало да бъде избавена. Тя беше разграбена, ранена, въвлечена в нападателна война и превърната в затвор, ръководен от най-безскрупулните и лъжливи негодници ", написа Навални в " Туитър " посредством своите юристи. " Всяко опълчване против тази тайфа – даже в случай че е единствено алегорично, поради моя стеснен потенциал – е значимо. Няма да им предам своята страна и имам вяра, че мракът в последна сметка ще избледнее ", добави той.

Неговата щерка Даша Навалная се появи във видеоклип, оповестен през днешния ден, с който се слага началото на акция за освобождението на Навални, който по думите ѝ е бил неколкократно и незаслужено затварян в изолатор в пандиза поради гневното си опълчване на войната на Русия в Украйна. " Разбира се, същинската причина татко ми да е в изолатора са неговите изказвания срещу войната. И в този момент те го изтезават и го лишават от всякаква връзка с външния свят, с цел да го заглушат ", съобщи Навалная.

Кампанията за освобождението на Навални има за цел да активизира поддръжка в Русия, да разпространява неговата орис и да потърси финансова поддръжка от чужбина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР