Критикът на Кремъл Михаил Ходорковски започва серия от предавания по

...
Критикът на Кремъл Михаил Ходорковски започва серия от предавания по
Коментари Харесай

Бивш петролен магнат призова руснаците да бойкотират президентските избори

Критикът на Кремъл Михаил Ходорковски стартира серия от излъчвания по своя канал в уебсайт за видео шерване и още в първото прикани масите да бойкотират президентските избори в Русия през март, написа " Независимая газета ".

Бившият съветски олигарх вижда в изборната акция по-скоро политическа игра , в сравнение с нещо действително, по тази причина няма желание да финансира претенденти на опозицията - нито телевизионната звезда Ксения Собчак, при все това тя поддържа концепцията му за парламентарна република, нито бореца с корупцията Алексей Навални.



Присъда за злоупотреби прочее затваря за Навални пътя към изборите , само че в случай че въпреки всичко бъде регистриран, Ходорковски ще му връчи 1 милион $ , стига да завоюва състезанието " Вместо Путин ", отбелязва вестникът. Ходорковски не дава на съветската съпротива пари за акцията, тъй като в действителност не вижда смисъл, изяснява политологът Ростислав Туровски.

Според аналитика за Ходорковски през днешния ден са по-важни личната му обществена активност и възможностите да резервира мястото си в политическия дневен ред. " Независимо дали се готви за изборния цикъл 2021-2024 година или не, при всяко състояние акцията за 2018 не е негова. Задачата му е да търси политически съдружници за в бъдеще ", счита Туровски.

Онлайн списанието " Експерт " обстойно разяснява президентската кандидатура на Ксения Собчак. Който и да е създател на този план, включването на Собчак в конкуренцията излезе доста сполучлива стъпка, която едвам за седмица очевидно промени политическия пейзаж и накара играчите да си разкрият картите. Опонентите на Кремъл излизат от сянката прекомерно бързо, само че самият Кремъл настойчиво продължава паузата - днешният президент Владимир Путин още не е декларирал публично дали ще се бори за нов мандат , показва изданието.

Наблюдателят Алексей Зудин не е податлив да вижда в Ксения Собчак " само план на Кремъл " . " Самата концепция може да идва оттова, само че в политиката, стъпи ли един състезател на полето, всички стартират да го употребяват, както прочее и той употребява всички ", споделя той.
 Ксения Собчак Gettyimages
Обещала по-рано " с първия си знаков декрет " като президент на Русия да махне тялото на Владимир Ленин от мавзолея на Червения площад, Собчак съобщи в Инстаграм, че Йосиф Сталин е построил в страната система, в която " властта не принадлежи на народа, нито даже на някакви елити, а просто на специфичните служби " , осведоми " Вести ".



" Тепърва следва да разбием тая система ", цитира електронният вестник журналистката, която се показва за претендент " срещу всички " - рубрика, която съветските управляващи изличиха от изборните бюлетини .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР