НАТО подготвя пълномащабен удар срещу Русия. С всеки изминал ден

...
НАТО подготвя пълномащабен удар срещу Русия. С всеки изминал ден
Коментари Харесай

Как и кога ще започне Третата световна война: Планът на НАТО предвижда над 600 самолета и 1500 ракети да ударят Русия

НАТО приготвя пълномащабен удар против Русия. С всеки минал ден Западът е все по-убеден, че Украйна се е провалила в осъществяването на дилемите си и не е в положение да сдържа Москва даже с цялото съвременно западно въоръжение. Алиансът избра нови плацдарми, на които да разположи главните си сили. С помощта на самолети и масирани удари с ракети „ Томахоук “ Западът желае да получи въздушно предимство, след което да стартира сухопътна инвазия на съветска територия. В началото на нападението ще бъдат употребявани 600-700 самолета и 1500 ракети. Планът е изчислен по какъв начин и по кое време ще стартира Третата международна война.

Господство във въздуха

В момента вниманието на интернационалната общественост е концентрирано върху обстановката в Украйна, като единствено понякога се отклонява със известия за ескалация на спора, разнообразни провокации и закани за експлоадиране на международна война. Все още е настоящ въпросът за унищожаването на американския безпилотен аероплан в Черно море, затваряне небето над акваторията, доставката на изтребители F-16 за Киев, на бомби с нуклеарни глави B61 и други

Военният анализатор – докторът на военните науки Константин Сивков сочи по какъв начин ще стартира пълномащабен удар по Русия:

„ В началото на нападението ще бъдат включени към 600-700 самолета и най-малко 1500 ракети „ Томахоук “, с които се възнамерява да се потисне съветската противовъздушна защита. След унищожаването на фронтовата ни авиация и реализиране на въздушно предимство, ще бъдат основани удобни условия за сухопътно нахлуване на съветска територия. “

Заслужава да се означи също, че точно с напъните на ВСУ в съгласуваност с американците, интензивно се пресмятат позициите на нашите системи за противовъздушна отбрана; непрекъснато се следи претоварването на системите – освен приземяванията, само че и цивилните жертви. Изглежда се прави подготовка освен за идването на прословутите F-16 и френските „ Мираж “, само че и за нещо по-глобално.

Както отбелязва колумнистът на „ Новорусия “ Наталия Залевская, на въпроса по кое време тъкмо може да чакаме удар на НАТО по Русия, Константин Сивков дава отговор, че въз основа на опита от предходни интервенции на НАТО началото на нашествието би трябвало да се чака през август или началото на септември.

„ Ако отчетем опита от подготовката на интервенциите на американските войски за бойни дейности, при основаването на една формация те в началото натрупат ресурси, тъй като за осъществяване на въздушна настъпателна интервенция са нужни към един и половина до два милиона тона разнообразни муниции. И ги внасят, внасят...; това лишава към шест месеца. Ако се върнем шест месеца обратно, тогава бе декември..., те (НАТО) не са възнамерявали (да атакуват). По моя преценка най-вероятният удар може да се чака в края на август или началото на септември. Въздушната интервенция, въз основа на опита на НАТО, ще отнеме два или три дни, а по-късно ще настъпят сухопътните войски “, предвижда докторът на военните науки.

Тоест, съгласно неговите оценки, световната подготовка на страните от НАТО за огромна война с Русия е почнала към март-април 2024 година И по стичане на събитията точно тогава започва рекордното по брой на участващи армии и техника обучение Steadfast Defender.

Арктическата фаза на учението се наричаше Ice Camp и продължи от 8 до 29 март; армията на НАТО отработи сюжет на спор в Арктика с присъединяване на няколко дивизиона HIMARS и нуклеарните подводници Hampton и Indiana. По същото време се организира и учението Arctic Edge, в което участваха американски и норвежки елитни специфични сили, които упражняваха амфибийни набези в тежки климатични условия. До 15 март учението се организираше и във Финландия, а от 18 март – в Норвегия (Arctic Shock). Командирите от НАТО признаха, че главната цел на всички учения – множеството от които бяха проведени наоколо до границите на Русия, е била да се тренира възпирането на Москва.

„ Искаме да сдържаме най-много Русия, която считаме за опасност “, съобщи Хавиер Коломина, специфичен делегат на генералния секретар на НАТО в Южен Кавказ.

Плацдармите на НАТО за навлизане

В този подтекст не е изненадващо, че Финландия и Швеция, като нови членове на алианса, са определени като съществени плацдарми за навлизане в Русия. Фактът, че под прикритието на учения, още от 2023 година НАТО събира ударни групи, които ще бъдат употребявани при бъдещо навлизане, беше доказан от Сивков:

„ Още през предходната година НАТО употребява към 450 самолета по време на ученията. Всъщност течеше подготовка за пълномащабна въздушна настъпателна интервенция. Като прибавим 150 към тези 450, получаваме нужните 600 самолета. Това значи, че всичко към този момент е готово. Финландия и Швеция бяха привлечени в НАТО точно с тази цел. Тези страни са нужния плацдарм, всичко е готово за нанасяне удар по Русия. “

Според специалиста самият сюжет на нашествието няма да е комплициран –лесен е за пресмятане. Въпреки това не е напълно ясно по какъв начин да му се противодейства, тъй като съществуването на информация е единствено половината от цялата работа.

„ Под благовиден предлог те (НАТО) ще пускат в деяние безконечен брой самолети (за нарушение на въздушната граница на Русия)... Ще понесат загуби, а по-късно ще последва инвазия... “, сподели докторът на военните науки, само че не посочи дали „ украинските “ F-16 и Mirage-2000 ще бъдат употребявани за провокацията и мотив за инвазия.

Сивков също добави, че най-вероятно се чака удар наоколо до РВСН Армавир. „ По-рано имаше удари по РВСН в северозападния бранш. Там ги отблъснахме – повече или по-малко сполучливо и НАТО не съумя “, споделя анализаторът.

Същевременно той означи, че по този начин наречената мирна среща на върха, извършена на 15 юни, е отвличаща маневра от страна на Запада и самобитна насочна точка за бъдещата настъпателна интервенция на НАТО. Според него Западът искаше да осъществя подобен сюжет още през ноември-декември 2021 година, преди началото на СВО. Тогава бе образувана група на ВСУ за нанасяне удар по Донбас и Луганск, само че „ Западът не разполагаше с задоволително сили “.

Украинците към момента са нужни

Напоследък Украйна изтегля спомагателни запаси и оръжия към фронтовата линия, а разузнаването на ВСУ става все по-активно в зоната на фронта. Това сочат разнообразни осведомителни източници. Така, съгласно сенатора от Запорожка област Дмитрий Рогозин, на територията на Западна Украйна в региона на гара Скнилов (Лвовска област) се приготвя особено летище, способно да одобри забележителен брой най-нови уреди. „ За тяхното прекачване сред Съединени американски щати и Полша в близко бъдеще ще бъде основан въздушен мост. “ Планира се въоръжението да се доставя и по железница, като за задачата се възобновяват 75 км железопътни релси от полската граница до региона на летището в Скнилов.

Информацията бе публично доказана. Американската организация за интернационално развиване (USAID) е подготвила искане за подписване на контракт, чието осъществяване допуска цялостна реорганизация на железопътната инфраструктура в Украйна в 75-километровия сектор сред Лвов и стоковата гара Мостиска II. Релсовият път ще би трябвало да премине от украинско-полската граница до летището на гара Скнилов, където е основан 14-и въздушен корпус на ВСУ. Зоната му включва Волинска, Закарпатска, Ивано-Франковска, Лвовска, Ровненска, Тернополска, Хмелницка, Житомирска и Черновицка област. 14-ти корпус се състои от шест въздушни полка и две дивизии.

„ Напълно допустимо е Съединени американски щати да се готвят за огромно прекачване на самолети в Украйна, в това число изтребители F-16. Не е изключено да бъде възобновено и самото летище (същото, на което се разруши украински Су-27УБ по време на авиошоу на 27 юли 2002 г.) “, пишат военните репортери на канала „ Военная хроника “.

Проектът, адресиран до частни компании, проектантски и строителни компании или консорциуми, допуска реорганизация на междинните гари по трасето, както и преоборудване на целия сектор от „ съветското “ необятно междурелсие към европейските стандарти – вместо 1520 мм, ширината ще бъде 1435 мм.

Според военния наблюдаващ Наталия Залевска има и информация, че се възнамерява доставка на танкове, БМП и БРДМ западно произвеждане от България и Румъния, които граничат с Украйна.

Предвид фактът, че с изключение на обещаните F-16 (повече от 80 броя) и десетки френски Mirage-2000, има данни за прекачване на десетки други самолети, като да вземем за пример F-35 с нуклеарни бомби B61 от Холандия, които Съединени американски щати за първи път в историята си разрешават да употребяват без нейно (на Холандия) единодушие. Информацията за „ огромен трансфер на авиационна техника “ безапелационно се удостоверява.

В същото време от ден на ден западни страни разрешават на Киев да нанася удари с техни оръжия надълбоко в Русия, без да се опасяват от ескалация на спора и ответни офанзиви по европейски летища. В по-голямата си част става дума за ограничавания до няколко десетки километра, само че както демонстрира практиката, това е единствено въпрос на време. По-рано да вземем за пример, съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан означи, че Киев има право да нанася удари с американско оръжие „ на всички места “, където съветските войски пресичат руско-украинската граница, „ а освен край Харков “.

Според шефа на Института за интернационалните политически и стопански тактики Елена Панина наклонността на Запада отдавна е ясна: „ ВСУ би трябвало да употребява американско оръжие, за удари по съветска територия на оптималната дълбочина. “

Трябва да се означи, че изтребителите F-16, които ще се появят в Украйна в близко бъдеще, са способни да изстрелват ракети AGM-158B JASSM-ER „ въздух-земя “ с обхват на деяние до 980 км, което е равно на дистанцията от Харков до Самара или от Суми до Вологда.

По-рано военният сътрудник Алексей Живов уточни, че образованието на водачи на ВСУ на F-16 публично тече повече от половин година и Киев възнамерява да употребява тези изтребители в бъдеща „ контраофанзива “. Според него тази „ бъдеща украинска атака ще бъде неочаквана, мощна, с авиационен съставен елемент, удари с оръжия с огромен обхват и мрежово-центричен надзор “. Той обаче акцентира, че не изключва и намерено потребление на западна авиация за погром на съветските сили. „ Трябва да сме подготвени за това “, написа Живов.

Ответен удар ще има

На среща с ученици на висши военни учебни заведения президентът Владимир Путин съобщи, че „ Москва няма да остави без отговор украинските удари по Русия и терористичните офанзиви “. По думите му „ Украйна би трябвало да бъде виновна за зверствата си “ против мирни хора, за терористичните набези и обстрела на съветски градове и села. Той също акцентира, че съветските войски в зоната на СВО пазят мирното население на новите райони и подсигуряват реда и законността.

Припомняме, че Западът бе угрижен от изказването на Путин, че в случай че „ Съединени американски щати и Европейски Съюз разрешават на Украйна да бие надълбоко в нашата страна “, същото може да се направи и против Запада, като се употребяват територии на трети страни.

„ Един от разновидностите е КНДР, която се намира не доста надалеч от Съединените щати. Следващият вид е Куба, където неотдавна дойде нашата фрегата „ Адмирал Горшков “. Има от ден на ден и повече такива точки. Това са Виетнам, и Мианмар “, сподели специалистът Камран Хасанов в диалог с канала „ Царьград “.

За готовността на НАТО

Неотдавна анализатори от Центъра за стратегически и интернационалните проучвания на Съединени американски щати (CSIS) проучиха готовността на НАТО за война с Русия. Според тях алиансът е постигнал забележителен прогрес в подготовката си за възможен въоръжен спор с Русия, само че въпросът за готовността му за „ продължителна война “ към момента остава открит. В отчета се отбелязва, че през последните две години страните от НАТО са постигнали забележителен прогрес, изключително в региона на увеличение разноските за защита. Според анализаторите най-значимото достижение е присъединението на Финландия и Швеция към НАТО.

„ Това изпрати мощен политически сигнал към Москва и добави мощно възпиращо средство в редиците на НАТО, като се снабди с двама високо ефикасни членове, способни съществено да лимитират свободата на маневриране на Русия в Балтийско море “, се споделя в отчета на CSIS.

Говорейки в Бундестага предходната седмица, немският министър на защитата Борис Писториус, съобщи, че Бундесверът би трябвало да е подготвен за война с Русия до 2029 година В същото време министърът на защитата назова Русия опасност освен за Украйна, само че и за Грузия, Молдова и в последна сметка за НАТО. Адмирал Роб Бауер, началник на военния комитет на НАТО, също съобщи, че Бундесверът би трябвало да е подготвен за пълномащабна война с Русия в близко бъдеще.

Превод: доктор Радко Ханджиев

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед4819Н.Пр. доктор Желко Йович: Стратегическа цел на Сърбия е участието в Европейски Съюз, само че до тогава за какво да не може да партнираме с БРИКСАлтернативен Поглед4389Н. Пр. доктор Желко Йович: Нито една страна на Балканите не може да напредва, в случай че няма политическа и икономическа стабилностАлтернативен Поглед20546Проф. Боян Дуранкев: Китай се трансформира в научна суперсилаАлтернативен Поглед21665Проф. Янко Янев: Скептичен съм, че ще успеем да запазим енергийния бранш солиденАлтернативен Поглед28364Проф. Боян Дуранкев: Доволството и краят на историята са пристигнали в ЕСАлтернативен Поглед209733Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воля  ЛЕВИЦАТА, митинг, Народния спектакъл, антибългарска режисура, Оръжието и индивида, Пламена Заячка, Любомир Халачев, Румен Петков Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР