Критична точна достигнаха отношенията между Лондон и Москва, след вчерашното

...
Критична точна достигнаха отношенията между Лондон и Москва, след вчерашното
Коментари Харесай

Какво е веществото Новичок, с което е отровен бившият таен агент?

Критична точна доближиха връзките сред Лондон и Москва, след вчерашното изявление на английския министър председател Тереза Мей, че е доста евентуално Русия да стои зад нападението против Сергей Скрипал. Бившият съветски скришен сътрудник и щерка му са отровени с бойно нервнопаралитично вещество от вид, създаден в Русия. Мей упорства до края на деня съветската страна да даде пояснение. Кремъл дефинира обвиняванията като несъстоятелни.

Какво съставлява веществото " Новичок " и по какъв начин работи?

Силно токсично и в пъти по-смъртоносно от по-известните отровни бойни газове. Бившият съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия са отровени с нервнопаралитично вещество " Новичок ". Разработено е в някогашния Съветски съюз през 70-те и 80-те години, само че се счита, че Москва не е заявила съставките му пред основаната в Хага Организация за възбрана за химическите оръжия. Може и елементарно да бъде скрито да вземем за пример като препарат за селскостопански цели.
Андрю Уебър, специалист по сигурност: Новичок е отровно вещество от четвърто потомство. Много по-опасно е от по-добре познатите газове Ви Екз и зарин и е сред 5 и 10 пъти по-смъртоносно. Може да бъде както прахообразно, по този начин и под формата на течност. Действието му е забавено и е задоволително да е имало контакт с кожата на човек, с цел да го порази.
Химикалът провокира закъснение на сърдечния темп и ограничение на въздушните пътища. Ако не получи антидот, жертвата се задушава. В случая на Скрипал, е минало доста време, преди да стане ясно от какво тъкмо би трябвало да бъдат лекувани той и щерка му.

Употребата на бойни газове е неразрешена и последният сходен случай беше покушението против брата на Ким Чен-ун преди година, когато той беше токсичен на летището в Куала Лумпур с Ви Екс. До този миг, обаче, няма данни да е употребен " Новичок ". Според специалисти, разновидностите за възможна съветска връзка за два:
Андрю Уебър, специалист по сигурност: Едната опция е Москва да е желала да ликвидира някогашния си скришен сътрудник, тъй като го смята за изменник. Другата е някой да е откраднал формулата и целеустремено да желае нападението да наподобява като дело на Русия.
Темата изостри връзките сред Лондон и Москва. Тереза Мей настоя съветската страна да даде пояснения по случая до края на деня. Руският президент Путин пък я посъветва първо да доближи до дъното на случая и едвам по-късно да бъдат отправяни сходни обвинявания.

Депутат от съветската Дума разяснява, че нападението против Сергей Скрипал може да е опит на МИ-6 да провокира скандал преди президентските избори в Русия, както и да се опорочи идното домакинство на Световното състезание по футбол. Белият дом съобщи цялостната си поддръжка за тезата на Англия и дефинира потреблението на отрова против английски жител на нейна територия като " позорно ".
 Случаят Случаят "Сергей Скрипал "
Британската държавна комисия за изключителни обстановки "Кобра " се събра на съвещание по случая с двойния съветски сътрудник Сергей Скрипал. Според разкр...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР