Критична ситуация в Бургаско заради пандемията от COVID-19! В емоционално

...
Критична ситуация в Бургаско заради пандемията от COVID-19! В емоционално
Коментари Харесай

Кошмар с COVID-19 в Бургас, положението е критично, кметът...

Критична обстановка в Бургаско поради пандемията от COVID-19! В прочувствено послание кметът Димитър Николов прикани хората да лимитират оптимално персоналните си контакти и да търсят незабавна помощ единствено в случай че се постанова, тъй като кревати има, само че лекари няма, оповестява Нова телевизия.

Късно нощес, след съвещанието на оперативния щаб, кметът на Бургас се обърна към всички с прочувствен пост в обществените мрежи, който накара мнозина да се замислят.

„ Няма от къде да внесем лекари! Натискът към лечебните заведения е сериозен. Хората в бели престилки даже не се прибират, тъй като няма кой да поеме промените им. Моля ви, съдействайте на бургаските лечебни заведения! Знаете по какъв начин! Повтаряно е до погнуса! Търсете Спешна помощ единствено когато в действителност се постанова!”, написа Димитър Николов.



За образец кметът дава обстановката в Белодробната болница, където към 20% от лекарите са инфектирани.

„ При нас всеки един човек е злато, всеки един човек е войска и когато един човек ми излезе от строя, тогава всичките останали би трябвало наложително да се активизираме дотам, че да съумеем да дадем допустимо най-хубавата и качествена здравна помощ”, разяснява доктор Евелина Трошанова, шеф на СБАЛПФЗ-Бургас.

Заради понижения състав на един доктор в събота му се постанова да се грижи за 70 пациенти.



„ Категорично е мъчно. Не единствено за мен, само че и за останалата част от персонала”, изяснява доктор Галина Вергиева.

Заради неналичието на личен състав една сестра вместо 3 ще включва системите на всички пациенти.

„ На към 30 пациенти. Някои имат и по две банки, някои са на перфузори за избрани часове, тъй че това лишава много време”, изясни Нели Димитрова, мед. сестра в СБАЛПФЗ-Бургас.



Сериозна е и обстановката в Университетската болница.

„ Много мъчно се оправяме, най-вече с пренасочване на личен състав от други отделения, което пък усложнява тяхната работа”, изясни Юлия Андреева, УМБАЛ-Бургас.

А общо инфектираните медици в Бургас са 165.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР