Кристиян Шкварек ФейсбукНовият министър председател на Великобритания Риши Сунак ще

...
Кристиян Шкварек ФейсбукНовият министър председател на Великобритания Риши Сунак ще
Коментари Харесай

Кристиян Шкварек: Новият премиер на Великобритания е езичник

Кристиян Шкварек
Facebook

Новият министър ръководител на Англия Риши Сунак ще бъде и първият богохулник, ръководещ Англия от близо 1300 години.

Последният езически държател в Англия се смята крал Арвалд, умрял през 686-та година Макар голям брой други езически владетели да атакуват островите (особено по време на викингските инвазии), Англия няма различен езически държател по-късно. (дори викингските крале като Кнут са покръстени).

Руши Сунак е хиндуист и когато става народен представител се заклева върху Бхагавад гита - известната санскритска поема, част от Махабхарата, една от най-дългите епични поеми на света с голямо значение за културата и религията на антична и модерна Индия.

В България богохулник не е управлявал от 893-та година, когато е свален Владимир Расате.

Имайте поради, че мюсюлманите не се смятат за " езичници ", също като евреите, защото са " хора на книгата " - т.е. следват Аврамическа вяра и имат вяра в пророците на Стария Завет. Атеистите, какъвто е комунистическият режим след 1944-та, също не са езичници, тъй като не имат вяра в божества (а в глупави идеологии). Според някои научни и езикови дефиниции буддистите също не са в категорията езичници, тъй като " За разлика от универсалните религии (християнство, ислям, будизъм), езическите не са плод на проповедите, размислите и поученията на един човек, а са естествено завършени комплекси от племенни вярвания, легенди и религиозни хрумвания, излъчени и доразвивани през поколенията. " Затова и най-често езичеството е политеистично, да вземем за пример в хиндуизмa има 33 съществени и 330 МИЛИОНА второстепенни божества.

Просто още един забавен инсторически аспект на настоящи събития. Нямам подозрение, че Англия, както множеството европейски страни, не се ръководи от християни към този момент доста дълго време. Но включването и на езичници за първи път от над хилядолетие е забавен исторически миг.

(Ганеша, наследник на Шива и Парвати и брачен партньор на Бхарати, Ридхи и Сидхи, повелителят на мъдростта, интелекта, образованието, разсъдливостта, шанса и щастието, порти, врати, входове, семейството и писането)
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР