Кристина Николова записа името си в историята на българския спорт,

...
Кристина Николова записа името си в историята на българския спорт,
Коментари Харесай

Кикбоксьорката Кристина Николова пред SafeNews: Мечтая за Олимпийските игри

Кристина Николова записа името си в историята на българския спорт, като един от първите ни медалисти в дебюта на кикбокса на Европейските олимпийски игри. Тя завоюва сребро на Игрите в Полша, откакто стигна край в категория до 50 кг в жанр лайт контакт.

Състезателката на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай и на клуб Стар Тийм България даде особено изявление за SafeNews.bg, в което показа за страстите от шампионата в Краков, за идните ѝ надпревари и за олимпийските ѝ фантазии.

В края на месец юли Кристина Николова посрещна своята 22-годишнина с исторически орден от Европейските олимпийски игри. На шампионата в Полша страната ни взе участие с трима представители в кикбокса, като стигнахме до три оценки. Иван Кръстанов и Александра Димитрова си потеглиха от Краков с бронз, а най-хубаво класиране записа Николова.

В кариерата си тя има международна и европейска купа, само че огромната ѝ фантазия е олимпийско отличие.

Точно преди две години Международният олимпийски комитет одобри този военен спорт в своето семейство. Засега кикбоксът е под мониторинг на МОК и към момента не е в програмата на Олимпийските игри, само че първите стъпки към този момент са факт.

 Снимка: Личен списък

Криси стига до присъединяване на Европейските игри през подготовка. По правилник тя е по време на Европейско състезание за мъже и дами, което се организира през 2022 година в Анталия, Турция. Първите 8 във всяка категория на татами дисциплините получават квота за Игрите. Криси става втора!

„ След надпреварата мислех, че ще имам много време, само че то мина незабелязано. Игрите пристигнаха в действителност доста бързо. Беше доста друго! Няма нищо общо с всички останали шампионати, на които съм била. Наистина се усети олимпийският дух и атмосфера. Това беше ненапълно проблем. Защото се тормозих доста от самата конюнктура “,

споделя пред SafeNews.bg чаровната Криси.

 Снимка: Личен списък

Тя счита, че точно стъписването я проваля във финала против словенката Тира Бадара.

„ Беше доста мъчно, тъй като изгубих още първата си среща на пойнт, а след няколко часа трябваше да играя на лайт контакт. Стъписах се, тъй като първият ден, когато отидохме в залата, разбрах че ще излизаме като на церемония, че би трябвало да обиколим цялата зала и всички погледи ще са в мен. Не чаках да се притесня, само че по-късно усетих, че е по този начин. “

 Снимка: Личен списък

Криси не съумява да се наслаждения на момента с награждаването, въпреки и той да е за историята.

„ Точно тогава бях в прочувствена рецесия, тъй като 40-50 минути по-рано беше приключил финала. Нямах доста време да се съвзема от загубата. Бях доста разочарована “,

спомня си Криси.

 Снимка: Личен списък

След като се прибра в България, тя нямаше доста време за отмора, а отпътува на лагер в Ахелой. Николова ще оказва помощ като треньор на Стар Тийм на идното Европейско състезание за кадети и юноши, а самата тя се готви за Световното състезание през ноември в Португалия.

„ Тренирам доста и ще дам всичко от себе си за Световното. Мечтая за същинските Олимпийски игри и кикбоксът да бъде част от тях. И в действителност се надявам не просто да игра, а дори да печеля орден “,

споделя Криси.

 Снимка: Личен списък
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР