Министерството на финансите на Обединеното кралство се съгласи да преразгледа

...
Министерството на финансите на Обединеното кралство се съгласи да преразгледа
Коментари Харесай

Stormont и Министерството на финансите на Обединеното кралство сключиха междинно рамково споразумение относно бъдещия модел на финансиране

Министерството на финансите на Обединеното кралство се съгласи да преразгледа по какъв начин Stormont се финансира в бъдеще като част от договорка, която също ще накара Изпълнителната власт да получи спомагателни £24 милиона през това време година.

Мерките са част от междинна фискална рамка, подписана от министъра на финансите на Севера Каоимхе Арчибалд, основния секретар на хазната на Обединеното кралство Лора Трот и секретаря на Обединеното кралство за Северна Ирландия Крис Хийтън Харис в Лондон във вторник.

Финансовата договорка за £3,3 милиарда, която придружаваше възобновяване на децентрализиране по-рано тази година, включваше ангажимент за финансиране на Северна Ирландия въз основата на „ потребностите “ отсега нататък.

Това би приложило 24-процентно нарастване на парите, които текат към Северна Ирландия вследствие на решения за разноските, взети в Англия в области, където Stormont е трансферирал отговорността, като опазване на здравето и обучение.

Това съответствие от 124 пр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР