Кристиано Роналдо ще поведе Португалия на световното първенство, което започва

...
Кристиано Роналдо ще поведе Португалия на световното първенство, което започва
Коментари Харесай

Роналдо повежда Португалия на световното в Катар

Кристиано Роналдо ще поведе Португалия на международното състезание, което стартира след 9 дни. Селекционерът Фернандо Сантош разгласи нощес кои 26 играчи ще пътуват за Катар. 37-годишният нападател на Манчестър Юнайтед не е титуляр за „ алените дяволи “ от началото на сезона, само че ще бъде част от групата на португалците, които ще гонят първа международна купа в историята си.

Роналдо е рекордьор за всички времена по голове за един народен тим със своите 117 попадения. Ветеранът ще има много млади сътрудници в офанзива, измежду които Жоао Феликс от Атлетико Мадрид и Рафаел Леао от Милан.

Кристиано Роналдо ще играе на петото си международно състезание.

Сантош, който изведе Португалия до успех на Евро 2016 във Франция, остави отвън състава полузащитника на Пари Сен Жермен Ренато Санчес, като вместо него повика халфа на Уулвърхемптън Матеуш Нунеш. В групата са още 19-годишният централен бранител на Бенфика Антонио Силва, за който това е дебютна повиквателна, както и 39-годишният деец Пепе. Защитникът на Порто не е играл от 4-и октомври насам поради проблем в коляното, само че ще бъде подготвен за шампионата в Катар, който започва на 20 ноември. Нападателят на Ливърпул Диого Жота е навън заради травма на прасеца. 36-годишният полузащитник на Уулвс Жоао Моутиньо, който има 146 мача за националния тим, повече от всеки различен като се изключи Роналдо, не бе включен, както и съотборникът му при „ вълците “ Гонсало Гедеш.

Португалия стартира присъединяване си в група Н против Гана на 24 ноември, а по-късно играе с Уругвай на 28 ноември и против Южна Корея на 2 декември.

Съставът на Португалия за Мондиала в Катар:

Вратари: Диого Коща, Руи Патрисио, Жозе Са

Защитници: Диого Далот, Жоао Кансело, Данило Перейра, Пепе, Рубен Диаш, Антонио Силва, Нуно Мендеш, Рафаел Герейро

Полузащитници: Рубен Невеш, Жоао Палиня, Уилям Карвальо, Бруно Фернандеш, Витиня, Отавио, Жоао Марио, Матеуш Нунеш, Бернардо Силва

Нападатели: Рафаел Леао, Жоао Феликс, Рикардо Орта, Гонсало Рамос, Кристиано Роналдо, Андре Силва





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР