Кристиано Роналдо ще облече фланелката на футболния шампион на Англия

...
Кристиано Роналдо ще облече фланелката на футболния шампион на Англия
Коментари Харесай

Слуховете се засилват: Трансферът на Роналдо в "Сити" е сигурен

Кристиано Роналдо ще облече фланелката на футболния първенец на Англия - " Манчестър Сити ", и това ще стане до дни, в случай че не и до часове! Слуховете за този ефектен трансфер от ден на ден се ускоряват.

Информации, че португалецът е договорил персоналните си условия и остава единствено двата клуба да договорят последни детайлности, се появяват в родината на футболиста, а и на Острова и в Италия.

Журналистът Фабрицио Романо оповестява, че Роналдо към този момент е оповестил пред съотборниците си, че напуща " Ювентус ".

Cristiano Ronaldo also informed his Juventus teammates that he wants to leave. Jorge Mendes will be in direct contact with Man City today to discuss Ronaldo’s salary - it won’t be €31m net per season as current one

Juventus are waiting for Manchester City official bid.
— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano)

Според авторитетното издание " Гадзета дело Спорт " " жителите " са подготвени да се разделят с някоя от звездите си, с цел да не платят цялата желана сума за Роналдо в размер на 30 млн. евро.

Снимка: Getty Images

Спрягани бяха имената на Рахим Стърлинг и Габриел Жезус. По последни данни обаче " Ювентус " държи да получи цялата сума и да си върне своя младеж Мойс Кийн, който през 2019 година продаде на " Евертън ". През сезон 2020/2021 нападателят беше преотстъпен на " Пари Сен Жермен " и вкара 17 гола в 41 мача.

Ако сензационният трансфер стане факт, съгласно британските медии, Роналдо ще получава по 15 млн. евро на сезон, а договорът му ще е до 2023 година Тогава Роналдо ще бъде на 38 години.

Снимка: Reuters

Раздялата с Роналдо, който дойде в " Ювентус " през 2018 година от " Реал " Мадрид, ще облекчи финансово италианския гранд. В момента носителят на 5 награди Златна топка е най-добре платеният в съблекалнята и взима месечно заплащане от 31 млн. евро. Клубът пък записва финансови загуби в размер на 320 млн. евро за последните 3 сезона.

Португалецът добре познава Манчестър и сигурно трасферът му няма да бъде признат добре от почитателите на градския противник на " Сити " - " Манчестър Юнайтед ". Роналдо игра за " алените дяволи " в интервала 2003-2009 година, като оказа помощ на клуба да завоюва 3 шампионски трофеи на Англия и Шампионската лига през сезон 2007/2008.

Част от футболните последователи по целия свят обаче стискат палци европейският първенец от 2016 година да дебаркира на Острова. Ако Роналдо стане част от " Манчестър Сити ", то в групите на Шампионската лига той още веднъж ще се изправи против " безконечния си зложелател " - Лионел Меси. Преди няколко седмици аржентинецът напусна " Барселона " и подписа с " Пари Сен Жермен ", а френският отбор и " жителите " попаднаха в една група в най-силния европейски клубен шампионат.

Трансферният прозорец за множеството шампионати в Европа затваря на 31 август.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР