Кристиан Николов, който е , се включи в делото във

...
Кристиан Николов, който е , се включи в делото във
Коментари Харесай

Убиецът на Милен Цветков и Явор Бахаров се събраха в дело срещу наредбата за наркотиците - slava.bg

Кристиан Николов, който е, се включи в делото във Върховния административен съд (ВАС) за анулация на наредбата, по която се открива използването на алкохол и опиати, съобщи news.lex.bg.

Той се причисли към, който предходната година изиска от Върховен административен съд да анулира осем текста от наредбата. И Николов, и Бахаров са подсъдими за шофиране след приложимост на алкохол и опиати. Актьорът даже беше наказан на първа инстанция на една година затвор, до момента в който Кристиан Николов може да получи и най-тежкото наказване, в случай че се потвърди, че съзнателно е предизвикал гибелта на Милен Цветков, тъй като се е качил дрогиран зад кормилото.

Именно процесът за гибелта на журналиста обуславя и правния интерес на Николов да оспорва наредбата, само че за разлика от Бахаров, той желае тя да бъде анулирана напълно.

Основните причини в жалбите и на двамата са свързани с спорната правосъдна процедура, обвързвана с използването на опиати при шофиране и особено за въздействието им върху водача. За разлика от границата от 1,2 промила алкохол, под която водачите не носят наказателна отговорност, за използването на опиати в Наказателния кодекс (НК) няма въведен най-малко, а също така липсва и подобаващ ред за установяването и въздействието им. Това води и до другата правосъдна процедура, при която едни съдии одобряват, че за доказването на използването на опиати няма очакван ред и ограничавания, само че пък други препращат към наредбата. Тя планува единствено, че на водачите се прави тест на пътя и в случай че той е позитивен, следва здравно проучване.

Противоречива е и правосъдната процедура за това дали за съставомерността на действието е належащо деецът да е бил повлиян от опиатите. Изследванията могат да потвърдят приложимост на опиати, само че изводите им са условни за времето, когато е станало и още повече за въздействието върху индивида, кoето е самостоятелно за всеки.

„ Безспорно в такива хипотези рискът от реализиране на наказателна принуда над почтени лица е сериозен “, декларира в жалбата си Кристиан Николов.

Той цитира мнението на Върховния касационен съд от предходната година, в което съдиите акцентираха, че в наредбата няма точни критерии при тестванията, при които да се разграничава използването на опиати от метаболити на някои позволени за приложимост медикаменти. В случая с Николов негови другари даже свидетелстваха, че имал обред да пие чай за утешение и употребил специфична паста за зъби, като направил същото и часове да блъсне Милен Цветков.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР