Кристел Чимширова е експертът в министерството на отбраната, който подава

...
Кристел Чимширова е експертът в министерството на отбраната, който подава
Коментари Харесай

Експертът в оставка: Заради мен атакуват най-достойния и компетентен министър на отбраната

Кристел Чимширова е специалистът в министерството на защитата, който подава оставка поради неизпратени предложения за Богоявленския водосвет, стана ясно от неин пост във Facebook.

Тя е основен специалист в дирекция " Връзки с обществеността и протокол " на МО.

В поста си тя написа:

" Всяко нещо има край...

Единствено скърбя, че поради мен, нападат най-достойният и способен министър на защитата Тодор Тагарев.

Утре, 8 януари 2024 година ще подавам оставката си в Министерството.

Благодаря на всички сътрудници, с които сме работили повече от 20 години.

Във връзка с зародилата социална полемика към поканите за наличие, изпращани от Министерство на защитата до народни представители за присъединяване в обичайния празник Богоявление и Водосвет на бойните флагове на 6 януари т.г., който породи политически реакции, бих желала да заявя следното:

В качеството си на основен специалист в дирекция „ Връзки с обществеността и протокол " на МО персонално давам отговор за изпращането на поканите.

Обикновено това се прави въз основата на общоприет лист, съгласно условията на държавния протокол, който се актуализира от време на време. Поканите се разпечатват автоматизирано.

Поради продължителната липса на структуриран парламент през последните години и, наблягам, заради недовиждане от моя страна описът не е бил обновен, което е довело до неприятната за всички обстановка. Заявявам ясно, зад дейностите ми не стоят никакви политически претекстове, или съображения.

Поемам цялата отговорност, като сервирам извиненията си на всички сътрудници, които безпричинно са подложени на критика, а на министър Тагарев депозирам своята оставка от заеманата позиция ".

По-рано денем ръководителят на Народното събрание Росен Желязков разгласи, че ще изиска документално пояснение от ведомството поради неналичието на предложения за ритуала към ръководителите на парламентарните групи.

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски на собствен ред прикани министъра на защитата Тодор Тагарев да се яви пред Народното събрание и да " поеме отговорност за неналичието на покана към депутати за водосвета на бойните флагове на Богоявление ".

Тагарев да поеме персонално отговорност за гафа, да не се крие зад специалисти както с " Пирогов ", изиска по-късно шефът на групата на Движение за права и свободи в Народното събрание Делян Пеевски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР