Кристалина Георгиева спечели повече гласове пред своя съперник Йерун Дийселблум,

...
Кристалина Георгиева спечели повече гласове пред своя съперник Йерун Дийселблум,
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Номинацията на Кристалина Георгиева е победа за Франция

Кристалина Георгиева завоюва повече гласове пред своя противник Йерун Дийселблум, който е някогашен финансов министър на Холандия. Англия се въздържа от правото си на глас, защото съгласно Лондон вотът е бил зле проведен. Така, изборът на Георгиева за европейска номинация за идващ началник на Международния валутен фонд (МВФ) е победа за Франция.

Това показва в материал в уеб страницата си американският вестник " Ню Йорк таймс ", във връзка на избора на Георгиева за претендент за поста.

Париж лобираше за нея още от предишния месец, когато Лагард бе номинирана за президент на Европейската централна банка. Според френския финансов министър Бруно льо Мер, българският икономист има " всички нужни умения, както и опита на интернационалната икономическа сцена, с цел да смени Кристин Лагард и води МВФ сполучливо ", отбелязва изданието. 

Европейски Съюз не сподели признаци на неодобрение, когато по-рано Тръмп номинира Дейвид Малпас за началник на Световната банка. Очаква се и Америка да не изкаже възражения по отношение на идването на новия европейски началник на МВФ. 

МВФ следи международната стопанска система и финансова система и дава заеми на страни, които изпитват компликации да обслужват държавния си дълг, отбелязва още NYT. Ако въпреки всичко бъде определена, българката я чака тежко време. Търговските удари сред Съединени американски щати и Китай не стопират, а Аржентина, Турция и Венецуела изпитват стопански компликации. " Тъй като е работила в Световната банка, а не е издигната от държавно управление, тя несъмнено има визията на човек, който схваща потребността да съставлява ползите на света и неговите играчи, а освен на стеснен район ", споделя Марк Собел, някогашен върховен чиновник във финансовото министерство на Съединени американски щати, показва организация Фокус. 

Статията на " Ню Йорк таймс " може да видите тук. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР