Криптоплатформата Nexo Capital се е съгласила да плати 45 млн.

...
Криптоплатформата Nexo Capital се е съгласила да плати 45 млн.
Коментари Харесай

Nexo сключи извънсъдебно споразумение за 45 млн. долара в САЩ

Криптоплатформата Nexo Capital се е съгласила да заплати 45 млн. $ по извънсъдебно съглашения с Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) и Северноамериканската асоциация на админите на скъпи бумаги (NASAA).

По този метод компанията, която се трансформира и в крайъгълен камък за политическия спор у нас през последната седмица, урежда връзките си с американските управляващи за това, че не е записала предлагането и продажбата на своя артикул Earn Interest Product (EIP).

Новината беше оповестена от SEC и NASAA в две обособени изказвания на 19 януари, представени от Ciontelegraph. Според изказването на SEC Nexo се е съгласила да заплати санкция в размер на 22,5 млн. $ и да приключи нерегистрираното предложение и продажба на EIP на американски вложители. Останалите 22,5 млн. $ ще бъдат платени като санкции за споразумяване на искове от разнообразни щатски регулаторни органи.

От SEC също по този начин декларират, че при договарянията за споразумяване на разногласието комисията е взела поради равнището на съдействие и коригиращите дейности, подхванати неотложно от Nexo за премахване на пропуските им. А по отношение на това, какво тъкмо е обвиняването против основаната у нас криптокомпания от комисията показват: " Обвинихме Nexo, че не е записала своя артикул за криптокредитиране на дребно, преди да го предложи на обществеността, заобикаляйки основни условия за обявяване, предопределени да защитят вложителите. "

В изказването на НАСАА пък се показва, че кардиналното съглашение е реализирано след едногодишно следствие във връзка с предлагането и продажбата на скъпи бумаги от страна на Nexo.

" По време на следствието беше открито, че вложителите в EIP могат пасивно да печелят лихви върху цифрови активи, като дават тези активи назаем на Nexo. Компанията поддържаше цялостна независимост на деяние във връзка с дейностите по генериране на доходи, употребявани за приемане на възвръщаемост за вложителите. Дружеството оферираше и популяризираше EIP и други артикули на вложителите в Съединени американски щати посредством своя уеб страница и каналите в обществените медии, като в някои случаи внушаваше, че те могат да получат възвръщаемост от 36% ", се показва в позицията на регулатора.

 

Nexo has reached a final landmark resolution with the U.S. Securities and Exchange Commission (SEC), the North American Securities Administrators Association (NASAA), consisting of all 50 U.S. States & 3 territories and the Attorney General of New York.????https://t.co/modjbPsOdV
— Nexo (@Nexo) January 19, 2023 Nexo удостовери новината пред своите 288 600 почитатели в Twitter, a съоснователят на Nexo Антони Тренчев разяснява:
 

" Доволни сме от тази единна резолюция, която недвусмислено поставя завършек на всички спекулации към връзките на Nexo със Съединени американски щати. Сега можем да се съсредоточим върху това, което вършим най-добре - да сътворяваме финансови решения за нашата световна публика. "

Обвинения за ОПГ

На фона на това съглашение, у нас Nexo е изправена пред доста по-сериозни провокации. По-малко от 48 часа откакто направи обиски и изземания в офисите на компанията в София, българската прокуратурата заяви, че е повдигнала обвинявания на четирима души за съставяне на проведена незаконна група (ОПГ).

След акцията от държавното обвиняване оповестиха, че са конфискувани редица активи, в това число криптовалута, пари в брой, компютри и картини. От Nexo, на собствен ред, описаха дейностите на прокурорите като метод " първо ритаме, след това питаме “ и обявиха, че възнамеряват да подадат правосъден иск за обезщетение за вреди, породени от дейностите на полицията, напомня още Cointelegraph.

Основана през 2018 година, Nexo ръководи капиталова платформа, която разрешава на потребителите да залагат и заемат средства против криптовалута. Компанията има офиси в Обединеното кралство, България и Швейцария, само че не предлага услугите си на българските жители.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР