Криптопазарът е най-динамичната част от финансовата индустрия. Криптоактивите могат да

...
Криптопазарът е най-динамичната част от финансовата индустрия. Криптоактивите могат да
Коментари Харесай

Веселин Георгиев: Криптопазарът е най-динамичната част от финансовата индустрия

Криптопазарът е най-динамичната част от финансовата промишленост. Криптоактивите могат да бъдат по-волатилни, защото те са въздействат от потока от информация. Това сподели специалистът в областта на маркетинга и цифровите технологии Веселин Георгиев в предаването " Човекът на фокус " на " Фокус "

Изминалата година той дефинира като много турбулентна за криптоактивите. Тази година е година на възобновяване на доверието към част от тях.  

" За част от хората криптовалутите са капиталов актив, единствено една част от портфолиото им. Други ги употребява като разплащателно средство и транзактират по този метод. Трети пък избират да защитят активите си от инфлацията с криптовалути ", изясни Георгиев. 

Той уточни, че хората, които желаят да влагат в криптовалути, би трябвало да са осведомени с това по какъв начин работи цялата екосистема, какво е криптовалута, блокчейн технология, биткойн, главните токени. " Да не се хвърлят на непознати токени, които дават обещание огромна възвращаемост. Не вярвайте на инфлуенсъри. Първо научете главните, информирайте се и по-късно започнете да инвестирате с доста дребна сума пари, с цел да видите по какъв начин работи цялото това нещо. Трябва да търсите информация от няколко самостоятелни източника. Вижте дали този криптопроект е листнат в огромните тържища. Ако не е листнат там, това е алена лампа. Това не значи, че един план, който е листнат на борсата, няма късмет да се срине, само че да речем, че има една система за сигурност, която е сработила преди този момент ", посъветва той.  

" Сред най-популярните измами е тази с предложение за работа, която дава обещание малко работа за доста пари, без началник и с плаващо работно време. За да я стартирате, би трябвало да извършите един най-малък депозит, който може да бъде и в криптовалута ", изясни Веселин Георгиев.  

Третата по известност машинация съставлява нападателна реклама на незнайни криптопроекти от измамници, дублирали профил на някоя известна персона. " Това също е много рисково, тъй като хората имат вяра на своите идоли. Имаме доверието и е по-лесно някой да бъде подведен. Друга машинация, която е сходна на тази, към този момент таргетира хората, които са в начален стадий на развиване на криптото. В обществените канали – " Телеграм " да вземем за пример е доста известен за криптовалути, измамници се показват за сътрудници от customer support на съответна борса. Има едно предписание – в каналите за връзка нито един служите на съответната борса в никакъв случай няма да ви написа пръв на персонални известия. Когато има някакъв проблем, въпросът и отговорът се вземат решение в групата. Така се предпазваме от измами, а като пишем обществено в групата, ще решим казуса и на други хора ", изясни Георгиев.  

" Понци " схемите нормално са огромни. Те се случват по-рядко, само че засягат повече хора, които губят повече активи. " OneCoin е класическа " Понци " скица като за учебник, престъпно закононарушение. Няколко милиарда $ са изгорели в OneCoin. " Понци " схемите са доста просто нещо – хора влагат парите си и този, който управлява схемата, стартира да изплаща дивиденти на идващите. " Понци " схемата работи съвършено, до момента в който е в интервал на напредък, нови и нови хора се закачат, като най-често измамниците приканват вложителите да поканят и техните близки да влагат. Но потокът на нови клиенти в един миг спада, някои хора стартират да си желаят парите назад и пирамидата се срутва, тъй като няма действителна инвестиция зад нея ", изясни специалистът. 

Живко КРЪСТЕВ
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР