Изпекохте малки, сочни и апетитни наденички и меса. Всичко това

...
Изпекохте малки, сочни и апетитни наденички и меса. Всичко това
Коментари Харесай

Как можете бързо да охладите бира? Трикът за достигане на идеалната температура само за няколко минути

Изпекохте дребни, сочни и апетитни наденички и меса. Всичко това върви със студена бира, биха споделили мнозина. Но какво вършиме, в случай че нямате задоволително време да охладите тази чудесна за лятото напитка? Ето един трик, който ви оказва помощ да получите най-хубавата бира за няколко минути.

Как можете да извършите съвършено барбекю без студена бира? И през топлия интервал от годината тази напитка се употребява доста постоянно. Ето един трик, с цел да я охладите доста бързо. Можете да охлаждате няколко бири по едно и също време.

Как можете бързо да охладите бира? Трикът за постигане на идеалната температура единствено за няколко минути

Поставете допустимо най-студената чешмяна вода, с която разполагате, в кофа или вана, прибавете кубчета лед и поръсете готварска сол. Сместа би трябвало да се състои от три елементи с почти еднообразно тегло.

Разбъркайте пламенно сместа, прибавете бутилките, разбъркайте още веднъж, изчакайте няколко минути и разбъркайте още веднъж и още веднъж. Сместа охлажда бирата, тъй че след към 10 минути тя е в действителност студена и нищо не пречи да се насладите на бирата, написа ziarulromanesc.de.

Каква е повода

Солта намалява точката на размразяване на кубчетата лед. При естествена водно-ледена примес температурата не може да падне под нула градуса. Но в студената примес става фрапантно по-студено. Разтварянето на кристалната конструкция на солта изисква доста сила, която идва от топлинната сила на водата и леда. Разтварянето поражда мраз. Това води до намаление на точката на заледяване на водата.

За доста малко време можете да измерите температура на водата от минус 10 градуса, която към този момент напълно обгръща стъклото на бутилката - за разлика от фризера. Колкото повече частици са разтворени в ледена вода, толкоз по-ниска е нейната точка на заледяване. Ледените кубчета стартират да се топят и водата става по-студена.

Солта продължава да се разтваря и температурата на соления разтвор продължава да понижава. Все повече и повече топлинна сила е нужна за реакцията – и това лишава топлината от бирените бутилки много бързо. И барбекюто и футболният мач са избавени.

Но се уверете, че в ледената солена вода не са останали бутилки. Точката на заледяване на бирата е малко под нула градуса заради релативно ниското наличие на алкохол. Бирата в бутилката остава течна. Но тогава би трябвало да внимавате, когато я отваряте, наличието може ненадейно да замръзне и стъклото да се счупи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР