Криминално проявени нападнали възрастен мъж в дома му, заключили го

...
Криминално проявени нападнали възрастен мъж в дома му, заключили го
Коментари Харесай

Екшън във Видинско: Обир, гонка и стотици разхвърляни банкноти

Криминално проявени нападнали възрастен мъж в дома му, заключили го и откраднали близо 19 000 лв.

Истински екшън със среднощна гонка и стотици разхвърляни банкноти на пътя се е разиграл край видинското село Раковица. Във вторник вечерта патрул на „ Гранична полиция ” е опитал да спре автомобил, само че водачът и тримата му спътници изскочили от колата, тръгнали да бягат и да изхвърлят пари, предава Нова телевизия. На място са арестувани трима от причинителите, а четвъртият им съизвършител съумява да избяга. Самоличността му е открита и мъжът се търси. 

Оказало се, че задържаните са престъпно проявени и няколко часа по-рано са нападнали 85-годишен мъж в дома му. Те откраднали от него близо 19 000 лв. и го заключили. 

„ Сигналът за осъществено тежко закононарушение и обир против възрастен мъж в село Макреш е подаден в 7:45 часа. Мъжът е бил заключен и сигналът е подаден много по-късно след осъществяването на закононарушението против него. До приемането на информацията в Областната дирекция към този момент са били открити и арестувани трима от причинителите ”. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България ” шефът на ОДМВР-Видин ст. комисар Петър Коцин.

По думите му двама от причинителите са рецидивисти. „ Не са използвали принуждение по време на грабежа. Двама от причинителите имат и предходни сходни прояви, свързани с обири и грабежи. Едно от лицата преди два-три месеца е излязло от пандиза. Задържаните са към 30-35-годишни. Те са от село Студено буче, Монтанско ”, посочи Коцин.

Тримата мъже са познавали възрастния мъж. „ Преди месец и половина са правили ремонт на покрива на къщата му ”, акцентира шефът на ОДМВР-Видин. „ Вероятно по този начин са разбрали къде държи парите ”, добави той.

„ Извършителите все още са арестувани за 24 часа. Предстои през днешния ден да им бъдат повдигнати обвинявания. Прокуратурата желае 72 часа задържане и налагане на непрекъсната мярка. И четиримата са с богато престъпно минало ”, съобщи представителят на прокуратурата във Видин Владислав Влашев.  


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР