Криминално проявен българин вилня с мачете в Истанбул и беше

...
Криминално проявен българин вилня с мачете в Истанбул и беше
Коментари Харесай

Ясна е самоличността на застреляния от полицията в Истанбул българин

Криминално проявен българин вилня с мачете в Истанбул и беше прострелян смърносно при акция на полицията. 32-годишният българин е нахлул в заведение в квартала " Байрам Паша " като е размахвал мачете. Опитал се е да вземе заложници, ранил е един човек в ръката и е провокирал вълнения. След като бил обезвреден от органите на реда, мъжът е откаран в болница, където е умрял.

Малко след 23 ч нощес мъжът нахлул с нож в истанбулски ресторант и се опитал да вземе заложници. Качил се на втория етаж, барикадирал стълбите нагоре и почнал да троши всичко към себе си. На място пристигнали екипи на полицията, пожарната и незабавна помощ. Най-напред пробвали да го обезвредят с водна бликам, след което полицията нахлула в заведението.

Заради несполучливите договаряния с българина силите на реда употребявали и сълзотворен газ. Мъжът изпаднал в суматоха и ранил един човек в ръката.

На собствен ред полицията разкрила огън и го ранила в крайници, с цел да го обезвреди. Мъжът е умрял в болница от кръвозагуба. Според турските медии става дума за Милен Бахчеванов, който е дошъл в страната на 14 януари.
Ангел Ангелов, ген. консул в Истанбул на Р България: Информацията, която в началото получихме беше единствено от медиите. В разследване предприехме дейности по приемане на по-подробни данни от локалните управляващи. Изпратили сме и публично питане. Заради воденото следствие формалната информация все още е напълно нищожна. Инцидентът е извънредно противен. Не е открито досега и къде е обитавал нашият жител от влизането си в Турция до снощните дейности. Турската полиция работи извънредно оперативно. По предписание редки са сходни произшествия с наши жители в Турция. Явно всичко е в резултат на обществения профил на българския жител.
Турски медии настояват, че мъжът е имал здравословни проблеми. Министерство на вътрешните работи популяризира известие, че 32-годишният българин е с няколко престъпни прояви - за безчинство, обири и грабежи.

От Министерството обявиха още, че задграничният им представител има подготвеност да окаже подпомагане на следствието, в случай че такова бъде поискано.
 Полицаи гръмнаха българин в Истанбул, откакто вилнял с мачете в заведение Полицаи гръмнаха българин в Истанбул, откакто вилнял с мачете в заведение
Български жител е прострелян смъртоносно при акция на полицията в Истанбул, откакто нахлул с мачете и провокирал вълнения в заведение в града...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР