Криминалисти разследват две телефонни измами за крупни суми, извършени в

...
Криминалисти разследват две телефонни измами за крупни суми, извършени в
Коментари Харесай

Жени от Пловдив и Нова Загора дадоха по 12 000 лева на измамници

Криминалисти проверяват две телефонни измами за крупни суми, осъществени в Нова Загора и Пловдив. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

След като станала жертва на сюжета „ оказване на подпомагане на полицията “, 70-годишна пловдивчанка се разделила с 12 000 лв.. Според предварителната информация, в петък по обяд дамата разговаряла по телефона с чужд, показал се за проверяващ служител на реда.

Той обяснил, че работи по закононарушения, свързани с непозволени парични транзакции, и разполага с информация, че причинителите ще изтеглят пари и от нейната банкова сметка. По време на диалога мнимият чиновник на реда изискал от пенсионерката да изтегли наличните си пари от банката и да му ги даде краткотрайно, до залавяне на нарушителите.

Убедена, че оказва помощ на полицията, същия ден старата жена изпълнила дадените инструкции и оставила 12 000 лв. под скамейка в градинка в града. Едва през вчерашния ден схванала, че е била въведена в подвеждане от телефонни измамници и подала сигнал във Второ районно управление (на МВР). По случая е формирано досъдебно произвеждане.

На 7 юли жертва на машинация станала и 81-годишна жена от Нова Загора. В диалог по телефона тя била заблудена от чужд, показал се за служител на реда, че ще помогне за задържането на измамници. Пенсионерката оставила пред дома си плик с 12 300 лв., 500 евро и златни украшения, откакто получила увещание, че ще получи назад парите си след привършване на акцията. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР