Криминалисти от Шумен установиха трима непълнолетни младежи - на 13,

...
Криминалисти от Шумен установиха трима непълнолетни младежи - на 13,
Коментари Харесай

Трима тийнейджъри крадат коли в Шумен

Криминалисти от Шумен откриха трима малолетни младежи - на 13, 14 и 15 години, които в друго съучастничество направили обири на леки коли от града, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи. 

На 2 април сутринта в полицейското ръководство в Шумен е признато известие за незаконно отнета лека кола. 45-годишен локален гражданин съобщил, че липсва автомобилът му „ Ауди 80 “, който бил паркиран в гараж на ул. “ Първа “ в града.

Два дни по-късно леката кола била открита изоставена покрай дома на пострадалия. За кражба на лек автомобил „ Опел Астра “ от ул. “ Трета “ в Шумен, съобщил 74-годишният му притежател на 19 април. Автомобилът бил открит паркиран на ул. “ Македония “ със счупено задно дясно стъкло. В нощта на 22 против 23 април незнайни направили кражба за повторно на „ Ауди 80 “ от ул. “ Първа “.

Няколко дни след първия случай, в хода на формираното досъдебно произвеждане, криминалисти влезнали в дирите на трима малолетни шуменци. Осъществени са голям брой планувани оперативни дейности, които дали резултат през вчерашния ден.

Извършителите на незаконно отнетите коли са открити и арестувани в полицейското ръководство в Шумен. Те показали и мястото, на което укрили автомобила „ Ауди 80 “, който откраднали за повторно - зад бивше стрелбище на ул. “Пловдив “.

Авторите на кражбите създали признания. Пред полицейските чиновници обяснили, че отнемали колите, с цел да ги карат. Най-голямото момче подкарвал колите, след свързване на кабели за стартов ток. След това тримата младежи се редували да карат откраднатата кола по черни пътища в региона на Шумен, посочи представителят на ОД на Министерство на вътрешните работи Ася Йорданова. 

Тя добави, че работата по документиране на закононарушенията продължава под управлението на Районната прокуратура в Шумен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР