Криминалисти от РУ-Нови пазар откриха модерна оранжерия за отглеждане на

...
Криминалисти от РУ-Нови пазар откриха модерна оранжерия за отглеждане на
Коментари Харесай

Разкриха модерна оранжерия за канабис до Нови пазар

Криминалисти от РУ-Нови пазар откриха съвременна оранжерия за развъждане на канабис в покрайнините на града. Операцията е осъществена на 21 септември под контрол на прокурор от Окръжна прокуратура-Шумен, оповестиха от полицията.

Около 9:30 часа през вчерашния ден е осъществено претършуване в стопанска сграда в землището на Нови пазар, благосъстоятелност на 39-годишния локален гражданин В.Ч.

Там криминалистите разкрили две пространства, пригодени за развъждане на канабис. В едното имало 77 саксии с канабисови растения, всяко от които било достигнало друг етап на развиване.

Наркооранжерията от закрит вид била оборудвана с вентилационна, отоплителна, осветителна и поливна съоръжения в работен режим. По този метод за растежа на растенията били основани доста положителни условия. Всяко от тях било с височина сред 50 и 80 см.

 1981650

При осъществения полеви наркотест са реагирали на " канабис ". В прилежащо помещение са открити препарати, уреди и материали, подпомагащи оптималния им напредък.

По време на осъществените процесуално-следствени дейности са открити и конфискувани два плика зелена тревиста маса с общо тегло към 340 година

В.Ч. бил открит на място. По време на задържането му оказал опозиция. Мъжът е престъпно проявен. Известен е на полицията с кражба на артикули от хранителен магазин, кражба на железен дирек край язовир, кражба на доста количество машинно масло от дружество в Нови пазар, кражба на метали. Осъждан е и за заличаване на електрически дирек и за кражба на метали.

Задържан е за период до 24 часа в полицейското ръководство в Нови пазар. Образувано е досъдебно произвеждане.

След отчет на материалите в Окръжна прокуратура-Шумен мъжът е притеглен като обвинен за осъществено закононарушение и мярката му за задържане е удължена до 72 часа.

Работата по формираното досъдебно произвеждане продължава под управлението на ОП-Шумен.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР