Криминалисти от РУ- Асеновград задържаха 15-годишен младеж, теглил два бързи

...
Криминалисти от РУ- Асеновград задържаха 15-годишен младеж, теглил два бързи
Коментари Харесай

Полицията хвана 15-годишен, изтеглил бързи кредити с чужда лична карта

Криминалисти от РУ- Асеновград задържаха 15-годишен юноша, теглил два бързи заема с непозната персонална карта. Измамата е разкрита вследствие на усърдна работа на чиновниците от РУ-Асеновград, под наблюдението на Районната прокуратура Пловдив - Териториално поделение Асеновград.

В рамките на следствието открили, че група от четири момчета -  на възраст сред 15 и 18 години,  родом от Асеновград , постоянно посещавали игрални зали и казина , употребявайки персоналната карта на единствения пълновръстен в компанията. 

При последното " заемане " на документа за идентичност, на останалите трима от групата хрумнала концепция да се възползват от непознатия документ и с него да вземат бърз заем. За задачата проучили по  телефона изискванията на няколко компании, отпускащи финансови средства единствено против показване на персонална карта, и след удостоверение 15-годишният поставил очила и добре затулен зад защитната маска, застанал пред кредитния съветник с непознатата персонална карта, а в следствие с лекост се подписал като нейния собственик.  Само след  час получил позвъняване за утвърден бърз заем и от офиса на компанията получил сумата от 400 лева. 

Трите момчета разделили и похарчили парите, а откакто открили, че безпроблемно могат да вземат заем за непозната сметка, единствено след два дни още веднъж се озовали пред различен офис, прилагайки същата скица и този път получили сумата от 270 лева. 

След като притежателят на персоналната карта схванал, че е излъган от приятелите си,  подал сигнал в  районното ръководство. Само за броени дни чиновниците на реда стигнали до развръзката на случая и разкрили механизма, по който е осъществена смелата операция. По делото са събрани данни, с които при доказване на съпричастността на другите двама 17-годишни младежи от групата, взели участие в ловката машинация, следва привличането им като обвинени от Районна прокуратура – Пловдив.  Момчетата са познайници на инспекторите от детска педагогическа стая в районно управление (на МВР) Асеновград , където се водят на доклад, а все още са възпитаници в гимназия в родния си град.

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР