Криминалисти от Монтана и Видин задържаха 2-ма рецидивисти за множество

...
Криминалисти от Монтана и Видин задържаха 2-ма рецидивисти за множество
Коментари Харесай

Задържаха 2-ма рецидивисти за множество кражби в Северозападна България

Криминалисти от Монтана и Видин задържаха 2-ма рецидивисти за голям брой обири от кметства и магазини в обитаеми места в Северозападна България.

С разпореждане на Районна прокуратура Монтана е наложена 72-часова мярка за задържане на 41-годишния Д.В. от с. Смоляновци, с престъпни регистрации в полицията и осъждан. Вчера той е арестуван от чиновници на районно управление (на МВР) - Монтана в обитаемо място наоколо до града, откакто в сряда в сутринта е избягал от полицейски патрул, дошъл на сигнал за кражба в магазин в Монтана.

Служителите на реда открили на местопроизшествието и 34-годишния П.В. от Монтана, също с престъпни регистрации и осъждан. След приключване на 24 - часовото му задържане, през днешния ден е арестуван на територията на РУ-Белоградчик. При осъществения оглед полицейските чиновници разкрили разрушен патронника на вратата на магазина, а на към 50 метра от магазина намерили лек автомобил " Ауди " с монтанска регистрация, благосъстоятелност на избягалия Д.В.

В канал наоколо до автомобила са открити изхвърлени две отвертки, железен водопроводен ключ, чифт ръкавици и част от дървен клон с прикрепена част от патронник, служеща за заключване.

Разследващи служители на реда и криминалисти от Видин работят по доказване на обири осъществени от П.В. и Д.В. през април на териториите на общините Ружинци и Чупрене, област Видин. В заложна къща в Монтана, полицията е разкрила и иззела тв приемник - кражба от кметството в село Протопопинци. Под управлението на прокурор от Районна прокуратура - Белоградчик продължава работата по формираните за кражбите във Видинско досъдебни производства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР