Криминалисти на ОДМВР-Видин иззеха близо килограм сух канабис. В хода

...
Криминалисти на ОДМВР-Видин иззеха близо килограм сух канабис. В хода
Коментари Харесай

Разкриха наркопласьори във Видинско и Великотърновско

Криминалисти на ОДМВР-Видин иззеха близо кг изсъхнал канабис. В хода на извършена спецоперация, ориентирана против наркоразпространението в района, е арестуван 38-годишен мъж, престъпно проявен .

В акцията, осъществена на територията на гр. Димово, са взели участие чиновници от бранш " Противодействие на престъпната престъпност " в регионалната дирекция и районните ръководства във Видин и Белоградчик.

Те подхванали претършуване на къща , населявана от Г.Г. На разнообразни места в стаите на жилището намерили и иззели укрити общо 960 грама суха листна маса , два конопени стръка (с височина 200 и 145 см), оставени за сушене в таванско помещение, към 3.5 грама бучки бяло вещество и електронна везна . При полевия наркотест тревата реагирала на канабис, а веществото - на амфетамин.

Случаят е докладван в Окръжна прокуратура- Видин. Мъжът е притеглен в качеството на обвинен, наложена му е мярка за неотклонение гаранция в размер на 300 лв.. Работата на проверяващите продължава под управлението на прокуратурата, в ОД МВР-Видин е формирано досъдебно произвеждане по чл.354а, ал.1 от Наказателния кодекс

Специализираната полицейска интервенция против разпространяването на наркотични субстанции е извършена в събота в Лясковец. В хода на подхванатите дейности великотърновски криминалисти задържали двама локални наркоразпространители. Иззети са общо 25 топчета с канабис и са открити 15 клиенти, постоянно купували дрога от И.М. и Д.М.

Пред заведение в Лясковец, в миг на договорка с наркотични субстанции, бил арестуван 30-годишния И.М.-Зъба, локален гражданин . В него чиновници на реда намерили 15 топчета, съдържащи глави канабис. По време на спецакцията инспекция била осъществена и в жилище в града, населявано от 30-годишния Д.М., откъдето били конфискувани 10 топчета със същото наличие.

В резултат на извършените по следствието издирвателни дейности били открити 15 техни клиенти от Горна Оряховица, Лясковец, Долна Оряховица и Павликени , които постоянно закупвали от тях опиати.

И.М. и Д.М. са привлечени като обвинен и. С прокурорско разпореждане мярката за задържане на И.М. е удължена до 72 часа, Д.М. е наложена мярка за неотклонение " подписка ". Работата по документиране на цялостната им незаконна активност продължава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР