Крилото на румънския Академика Клинчени Донатас Казлаускас ще се присъедини

...
Крилото на румънския Академика Клинчени Донатас Казлаускас ще се присъедини
Коментари Харесай

Селекционерът на Литва: Отборите са изравнени и често всичко се определя от детайлите

Крилото на румънския Академика Клинчени Донатас Казлаускас ще се причисли през днешния ден към тима на Литва, откакто нощес имаше мач на клубно равнище в румънското състезание. Той е последният състезател в селекцията на треньора Валдас Иванаускас, който би трябвало да дойде в лагера.

Литва посреща България на 9-и октомври от 16.00 часа, а на 12-и този месец отново на своя стадион играят с Швейцария. Селекционерът Иванаускас този път е надъхан много по-оптимистично, на първо време тъй като всичките играчи са пристигнали здрави и в еднакъв миг на лагера.

Другите две аргументи са повече време за подготовка и оптималната форма на играчите в клубовете. В предишния прозорец за интернационалните мачове Литва инкасира три провали.

„ Сега обстановката е малко по-различна. През септември някои играчи не бяха във формата, която трябваше да имат. Имаше три мача, дълъг прозорец, само че къс интервал за подготовка. Сега имаме пет дни преди мача с България, обстановката е изцяло друга. Радващо е, че множеството играчи играят в своите клубове и играят значими функции “, съобщи Иванаускас.

„ Планът ни беше всички играчи да бъдат дружно допустимо най-скоро и да можем да проведем пълноценни тренировки, да се подготвим за мача с България “, продължи селекционерът на Литва.

Литовците паднаха от България с 0:1 в първата среща, като попадението на Ивайло Чочев пристигна в края. Валдас Иванаускас счита, че такива мачове се вземат решение от една неточност.

„ От всеки мач може да се извлече поука, от която да си създадем заключения. Отборите са изравнени и в такива случаи постоянно всичко се дефинира от детайлите. В огромния футбол това не е дреболия. Беше общоприета обстановка, те я използваха и реализираха победа “, показа още Иванаускас.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР