Крилото на Лудогорец Спас Делев пое вината за поражението от

...
Крилото на Лудогорец Спас Делев пое вината за поражението от
Коментари Харесай

Спас Делев: Намираме се пред исторически срам

Крилото на Лудогорец Спас Делев пое виновността за провалянето от Литва и поради своя пропуск самичък против вратаря при резултат 0:0. Делев се измъкна от защитник и се отскубна, вратарят Зубас излезе да го посрещне, само че българският нападател стреля в тялото му.

и съвсем несъмнено ще остане на последното място в група " G " на Европейските квалификации.

" Не е прелестно всичко, което се случва. За да се стигне до тука, ние сме отговорни. Треньорът не играе на терена. Ние би трябвало да демонстрираме, ние би трябвало да вкарваме, ние би трябвало да се раздаваме напълно и на най-много. Вината е единствено в нас. Никой различен не ни е отговорен. Нито треньора, нито управлението. Никой различен ", съобщи Спас Делев.

Крилото се разкая за пропуските си.

" Съжалявам, че не съумях да вкарам. Поемам отговорността, аз съм умел състезател и мисля, че като е станало, би трябвало да си го кажа. Наистина през днешния ден, в случай че бях съумял да отбележа – тъй като това е задължаващо положение…Защото, както си говорихме преди мача, в случай че имаме и половин състояние, би трябвало да го вкараме. Аз имах 100-процентово, само че не съумях ", продължи той.

Футболистът не счита, че тим като Литва би трябвало да побеждава в България в София.

" Разбира се, че има позор. Това е нашата страна, ние я пазиме. И напоследък не я пазиме както би трябвало. Щом идват такива загуби, срамни, срамни в действителност, ние сме на дъното! Знаем, че се намираме пред исторически позор – да приключим подготовка без победа, което в никакъв случай не се е случвало. Тежко е, само че би трябвало да се вдигнем, да дадем максимума от себе си. Трябва да се вдигнем всички и да създадем победа. Знаем, че сме на дъното. Искаме да излезем и всички ни боли, всички. Това е България и ние се борим за нея ", добави той.

Попитан дали управлението на БФС има виновност за настоящото положение на тима, Спас Делев не одобри това изказване.

" Ние играем на терена. Защо те да имат виновност? Ние имаме обстановките и ние би трябвало да ги вкараме. Ако вкараме обстановките, побеждаваме. Докато има късмет за победа, ще се борим. Няма значение против кого. Ще оставим сърцата си на терена и се надявам другия път тези положения, които имаме, да успеем да ги отбележим. Може би другите съперници няма да имат подобен шанс и да успеем да вземем нещо. Всички в съблекалнята осъзнаваме какво сме създали, с цел да се стигне до тук. Щом не побеждаваме, то се отнася за всички. Трябва да се простим, то е ясно. Всеки би трябвало да си поеме отговорността. Аз си я поемам. Не сме говорили нищо по въпроса за оставка на Младен Кръстаич. Ще забележим ", добави той.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР