Крилото на даде специално интервю за Sportal.bg, в което коментира

...
Крилото на даде специално интервю за Sportal.bg, в което коментира
Коментари Харесай

Карагарен: Когато до мен застанаха Моуриньо, Кейн и Сон, казах да ме ощипят

Крилото на даде особено изявление за Sportal.bg , в което разяснява разнообразни тематики. Сред тях бе представянето на отбора през есента, напускането на наставника Бруно Акрапович, срещата с на на " Лаута ", както и обстановката в националния тим на България.

Първо по какъв начин си? Как протича подготовката на Локомотив сега? - Благодаря, доста съм добре. Малко съм изтощен от тренировките, само че това на този стадий е обикновено. Подготовката протича добре и към този момент времето разрешава да упражняваме по стратегия. Имаме още няколко дни. Дано всичко е наред и да няма контузени.

Изиграхте три мача, в които записахте три победи. От значение ли са резултатите в контролите? - Не на този стадий резултатите не са значими, по този начин споделят треньорите ни. Имат условия от нас и да внимаваме в единоборствата. Всички се стремим да вършим това, което споделят. Все отново успехите са значими за мен, без значение дали е контрола или формален мач. Трябва постоянно да искаш да победиш.

Как оценяваш работата си с, както и работата на треньора с тима? - Разбираме се добре към този момент. Малко го нервирам в дадени обстановки, само че не е съзнателно (смее се). Лично за мен Тунчев е съвършен треньор и имам вяра, че ще стигне надалеч. Знае по какъв начин да приказва и подходи с всеки един от нас. Има огромни визии и ние всички се стремим да вършим това, което споделя. Вярвам, че той е точният човек, с който ще продължим с огромните триумфи.

Няма по какъв начин да не те попитам за. През последните дни прехвърчаха искри сред Христо Крушарски, Атанас Узунов и треньора. Как се почувства при напускането му и какво мислиш за създалата се обстановка? - Както всички и аз бях много сюрпризиран. Не съм го очаквал. Всеки самичък избира своя път, няма какво друго да кажа. Пожелавам му триумф. Да е жив и здрав!

Успя ли да гледаш церемонията " Футболист на годината "? завоюва наградата, а - премията за най-хубав вратар. Очаквахте ли това в тима? - Гледах церемонията у дома. Знаех, че Луков ще завоюва наградата за най-хубав вратар. Той е доста добър футболист и заслужава тази премия. Изкара ни в много мачове. За Митко Илиев не чаках, че ще завоюва за втора поредна година. Това е доста огромно нещо и единствено мога да се веселя, че играя с подобен капитан в един тим. Той е нашият водач и го демонстрира непрекъснато на терена. Пожелавам им другата година да затвърдят премиите си!

всичко наподобява, че Александър Тунчев ще разчита доста на младата вълна във вашия тим. Какви са усещанията ти от младите момчета в състава и пробвате ли по-опитните да им помагате със препоръки? - Имат качества, само че би трябвало време. На тях им е мъчно и се тормозят, което е обикновено. Правим каквото можем, оказваме помощ им, приказваме с тях, гледаме да свикнат по-бързо с всичко. Треньорите ни знаят по какъв начин да им приказват и да ги приготвят, с цел да се показват по-добре както на тренировките, по този начин и на мачовете. Имат качества, просто би трябвало да имат вяра в себе си, с цел да покажат най-хубавото и да оказват помощ на тима.

Преди известно време се появиха информации, че има интерес от Турция към теб. Реален ли беше той? - Имаше, само че очевидно не е било писано да се случи още. Аз съм футболист на Локомотив и в случай че има нещо, аз и Христо Крушарски ще решим какво да вършим. Засега няма нищо! Ако се представям добре, може да има нещо съответно отсега нататък.

Като загатна Крушарски, той доста постоянно споделя, че си му като наследник. Наистина ли има по-специално отношение към теб? - Щом го споделя (смее се). Да, близки сме и не мога да отрека. Ако не беше той, в този момент нямаше да съм в Локомотив и нямаше да мога да сбъдна много от нещата, които ми се случиха през последните 2-3 години. Радвам се, че познавам подобен добър човек като него и му поисквам да е жив и здрав още доста години.

Изминалата годината беше много сполучлива за Локомотив. Защитихте Купата, спечелихте Суперкупата, играхте против Тотнъм и записахте исторически триумф над Ботев в пловдивското дерби. Кой миг беше най-значим за теб? - Мачът с Тотнъм за мен беше паметен. Да играем против такива футболисти с такава класа на " Лаута ", това си мислех, че може да стане единствено в сън. Когато до мен в тунела на " Лаута " застанаха Жозе Моуриньо, Сон,, Уго Лорис, споделих да ме ощипят. Беше нещо доста необичайно. Можем да сме горди, че играхме и дадохме огромен напън на тим като Тотнъм. Една обстановка обърка всичко. Дузпата за игра с ръка и след това онази доста тъпа моя постъпка, за което доста скърбя.

Ти самичък стартира отговора на моя идващ въпрос. Във въпросната обстановка какво си намерения? Нека напомним, че опита да разринеш точката за дузпа, с цел да попречиш на Хари Кейн при осъществяването - Не знам. След като влязох в съблекалнята, не можех да допускам какво съм направил. Как може да направя нещо такова? Но към този момент беше късно, беше минало. Добре му попречих на Кейн, това несъмнено му беше най-хубавата дузпа (смее се). На равнище народен тим нещата обаче не се получиха. България изпрати ужасна 2020 година, загубихме и в баража за класиране на Европейско от тима на Унгария. Ти игра като титуляр във въпросния мач. Какво не ни доближи и като цяло на какво се дължи това едва показване на отбора ни? - Всеки говореше за този мач. Мисля, че не играхме толкоз зле, колкото го изкарват. Вкараха ни доста инцидентни голове, а ние нашите обстановки не можахме. Това футболът. Мисля, че нещата ще се оправят, малко самообладание. България има доста положителни футболисти и имам вяра, че всичко ще си пристигна на мястото. В какъв брой мача ни вкараха гол след 85-ата минута? Все малко не ни доближаваше. Аз съм положително надъхан за националния ни тим и знам, че триумфите скоро ще дойдат.

Националният ни тим има нов селекционер - Ясен Петров. Какво мислиш за назначението му? - Мисля че е точният човек, който ще поведе национала ни напред. Пожелавам му доста триумфи и да върне усмивките на българите. Вярвам, че може и ще успее.

За край - какви са упоритостите ти и тези на Локомотив през пролетния дял на сезона? - Да съм жив и здрав е най-важното. Да въвеждам голове и Локомотив да побеждава и мачка. Накрая на сезона да спечелим минимум една купа. Това са упоритостите ми.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР