Крилата ракета, изстреляна от хутите в Йемен, удари търговски танкер

...
Крилата ракета, изстреляна от хутите в Йемен, удари търговски танкер
Коментари Харесай

Йеменските хути удариха с ракета танкер в Червено море

Крилата ракета, изстреляна от хутите в Йемен, удари търговски танкер в Червено море . Ракетата е провокирала пожар, само че потърпевши няма, съобщи Ройтерс.

Корабът с двама българи на борда към момента продължава да е в плен на йеменските бунтовници

Нападението е било осъществено против танкера „ Стринда “ в зона, в която се намира американският унищожител „ Мейсън “. Американците са се притекли на помощ на атакувания транспортен съд.

Танкерът е плавал под норвежки байрак. Собственикът му е норвежка компания. Бил е претрупан с растително масло и биогорива в Малайзия и е пътувал към Венеция в Италия.

Висши военни на йеменските бунтовници се качиха на плавателния съд за ревизия

Преди дни хутите обявиха, че ще атакуват всички кораби, насочващи се към Израел, без значение от тяхната народност. Те предизвестиха всички интернационалните корабни компании да не работят с израелските пристанища.

„ Задържаните 25 членове на екипажа нямат никаква връзка със сегашната обстановка в района “, акцентира компанията притежател на отвлечения транспортен съд

Все още в плен на хутите e корабът Galaxy Leader дружно с екипажа, в който има и двама българи. Плавателният съд беше атакуван на 19 ноември и сега е закотвен край крайбрежията на пристанище в Червено море. Хутите даже го трансфораха в туристическа атракция .

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР