Кресна е поредната община в страната, която планира да прави

...
Кресна е поредната община в страната, която планира да прави
Коментари Харесай

Въвеждат режим на уличното осветление и в Кресна

Кресна е следващата община в страната, която възнамерява да прави икономии с уличното осветяване. Причината са три пъти по-големите сметки за ток през последните два месеца, които са непостижими за общинския бюджет.

Въвеждането на новите ограничения с ограничение на осветлението, ще обиден хора като Теменужка Драмалиева. Тя е единственият куриер в Кресна и се постанова всяка вечер да се прибира от работа по мрачно.

Притеснявам се, че минавам тук около основния път и с колело и в случай че не ме види някой, може да ме блъсне. Предполагам, че ще има последици, откакто се спре токът, споделя Теменужка Драмалиева.

От общината споделиха, че нямат спестени средства, които да пренасочат, с цел да си платят сметките за ток. Надяват се на помощ от страната.

За предходната година последните месеци, имаме към 28, 30 хиляди лв., като за улично осветяване са 15 хиляди лв.. За тази година последната фактура, 67 хиляди лв., като за улично осветяване са 30 хиляди лв.. Не виждам от къде ще ги вземем, ние сме дребна община с малко лични доходи, споделя Валентин Стоичков, заместник-кмет на община Кресна.

Планираният непълен режим на тока в община Кресна ще стартира от уличното осветяване, на основния пътен възел на Е-79 в посока Гърция.

Мерките с режима на уличното осветяване в Общината и по основния път Е-79 ще бъдат въведени от понеделник 31 януари. На този стадий в Кресна не плануват затваряне на детските градини и ясли.

Репортер: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР